[VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift
Na bezrybiu gier VR mocno napalałem się na Fallout 4 VR (choć wypuszczone pod Vive, działa na Oculusie przy 10 min zabawy z konfigami). Ale że cena 260zł odstaraszała to się wstrzymywałem. Dziś dali promo 30% no i pękłem.... Sam FO4 mnie porwał i jest moją "aktualną" grą. Choć wiem, że już ma ze 2 latka Wink

Teraz zobaczymy czy będzie kit czy hit. jeszce "tylko" 50min downloadu.... ;/

Swoją drogą, ktoś może ma FO4 VR i się może podzielić opinią?
[Obrazek: coLdRBJ.png][Obrazek: 38390.png]

Odpowiedz
Opinii nie mam , grałem testowo 2 godziny w bete... to nie jest moj typ/gatunek/wykreowany swiat ktory ostatnim czasy lubię wiec pooglądałem tylko widoczki , polazłem z pieskiem w 2 okolice , postrzelałem i na tym sie skończyło... Na YT sweviver opisuje jak zoptymalizowac kompa aby jakos to chodzilo...

PS na brak gier vr nigdy nie narzekałem a cześć osób pisze ze nie ma gier, moze problem tkwi w graczach którzy usilnie próbują poszukiwać dobrych gier w gatunkach do których VR sie nie nadaje a przy najmniej nie ta generacja..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(15.02.2018, 22:58 UTC)DeJoT napisał(a): Swoją drogą, ktoś może ma FO4 VR i się może podzielić opinią?

Goliat gra na Vive i mu się podoba, nie jest bezproblemowe, ale na bezrybiu... Smile
Odpowiedz
Ja polecam Resident Evil 7 w VR. Ciężki klimat a w VR robi naprawdę dobre wrażenie.
Odpowiedz
Z nowych to jeszcze jest Subnautica. Nie wiem jak wygląda na VR bo go nie mam, ale nawet grając "tradycyjnie" zostaje się wciągniętym przez świat gry.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
(16.02.2018, 13:44 UTC)Cicha napisał(a): Z nowych to jeszcze jest Subnautica. Nie wiem jak wygląda na VR bo go nie mam, ale nawet grając "tradycyjnie" zostaje się wciągniętym przez świat gry.

Jest ciekawe, co mnie zniechęciło do grania to fakt, że w VR ten komputerek pojawiał mi się 5cm przed nosem i dla mnie to było nie do wytrzymania. To było pewnie niecały rok temu, może do tej pory to jakos naprawili ale nie mialem okazji wypróbować ponownie na razie.
Odpowiedz
nie polecam grac w Subnautice w VR na K+M.

Dla mnie to wymiot z punktu. Kazdy nawet najmniejszy ruch mysza, eliminuje nasz ruch glowy, przez co sprawia, ze tak jakby 'nie mamy kontroli nad glowa postaci' Smile Slyszalem, ze pad od Xboxa + VR, to dobre polaczenie.

Poza tym, minusem Subnautica w VR jest - jak napisal baton - HUD za blisko twarzy i ciezko sterowac Cyklopem bo 'ucina' HUD.

Na plus, fajny efekt pod woda Smile
Odpowiedz
no i bum..Skyrim VR wyladowal na steam, cena zaporowa ale chyba wole to ogrywac niz Fallouta
http://store.steampowered.com/app/611670...Skyrim_VR/
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(16.02.2018, 15:40 UTC)Pueblo napisał(a): nie polecam grac w Subnautice w VR na K+M.

Dla mnie to wymiot z punktu. Kazdy nawet najmniejszy ruch mysza, eliminuje nasz ruch glowy, przez co sprawia, ze tak jakby 'nie mamy kontroli nad glowa postaci' Smile Slyszalem, ze pad od Xboxa + VR, to dobre polaczenie.

Poza tym, minusem Subnautica w VR jest - jak napisal baton - HUD za blisko twarzy i ciezko sterowac Cyklopem bo 'ucina' HUD.

Na plus, fajny efekt pod woda Smile

Hm gram w VR własnie na K+M, próbowałem na padzie, ale K+M jakoś gra się wygodniej.
Najchętniej bym grał dedykowanymi kontrolerami, aż się prosi o ich wsparcie.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(15.02.2018, 22:58 UTC)DeJoT napisał(a): Na bezrybiu gier VR mocno napalałem się na Fallout 4 VR (choć wypuszczone pod Vive, działa na Oculusie przy 10 min zabawy z konfigami). Ale że cena 260zł odstaraszała to się wstrzymywałem. Dziś dali promo 30% no i pękłem.... Sam FO4 mnie porwał i jest moją "aktualną" grą. Choć wiem, że już ma ze 2 latka Wink

Teraz zobaczymy czy będzie kit czy hit. jeszce "tylko" 50min downloadu.... ;/

Swoją drogą, ktoś może ma FO4 VR i się może podzielić opinią?

pewnie odkopię trupa ale może kumuś sie przyda - na oculusa wyszedł potem patch, który eliminuje wszystkie problemy z działaniem tej gry, jednakże nadal pozostaje podstawowy problem gier pod VR i który fallout 4 niestety też powiela - o ile w fallouta bardzo przyjemnie gra się myszką ewentualnie tak ja ja na padzie przed monitorem, o tyle gry FPP i do  tego jeszcze strzelanki bardzo ciężko na dłuższą metę ogrywać pod VR, z racji tego, że są po prostu irytująco męczące Sad
Dużo nagadane ale reasumując - Fallot pod VR się średnio lub nawet cale nie nadaje, bo ta gra moim zdaniem jest  za bardzo absorbująca - ja po godzinie grania miałem dość. Co innego gry gdzie jest dużo skradania, akcja nie jest wartka, jest czas aby spokojnie zaplanować działania - i taką grą jest Alien Isolation - gra w ogóle nie wydana pod VR, a grało mi się w nią świetnie. Moim zdaniem pod VR trzeba gry nie tyle umieć przerobić i wydać, co muszą to z założenia być odpowiednie gry - takie które nie tylko mają menu i inne rzeczy skonstrowane pod działanie np. kontrolerów, co pod względem całego gameplaya są skonstruowane pod VR. A że ta technilogia raczkuje to i mamy takie podejście, że wystarczy dodać inne menu, kilka zmian w czcieonce i ekranie i z każdej gry da się zrobić grę pod VR. No a to to wcale nie działa. Tyle, że zamiast robić nową grę, lepiej dla producenta jest starą po prostu przerobić i jeszcze raz sprzedać. Ogólnie zatem nie polecam Fallouta. A nawet rzekłbym omijać szerokim łukiem.
Odpowiedz