Pomoc Początkującym Pilotom
Nie ma sensownego tematu więc napisze tutaj. 
1. Rekrutacja zamknięta? 
2. Wymarłe wręcz systemy nie chodzi tu nawet l graczy ale jeżeli hi-tech nie ma suply w medycynie i ma demand wszystkiego prawie w ilości 6t to człowiekowi się odechciewa. Jak tu niby zarobić. 
3. Nie będę się rozwodzić nad nazwami ale ktoś tutaj pisał że pomaga nowym graczą. Szczerze to teraz by się ta pomóc przydała, gdyż na swoich drogach handlowych wyciągnąłem 10mil z misji i handlu przez całą noc co mnie w zupełności zadowala na t6. Po przylocie do was nie licząc prostych pieniędzy z nagród za polowania na innych pilotów nie jestem w stanie zarobić więc liczę na wsparcie. 
4. Gdzieś coś czytałem na tym forum o osadnikach. Albo nie rozumiem mechanik gry albo napisane zostało to w roleplay. 
Fajnie by było żeby ktoś się skontaktował tutaj, mailowo bądź w grze (tylko role play ) mam kilka pytań odnośnie samej gry. Uprzedzam, nie używam dicorad ani ts grając bo psuje imersje. Więc przydał by się również ktoś kto pomoże z konfiguracją voipa bo ja słyszę A mnie nie słyszą.
5. Ilu macie aktywnych graczy? Nie żebym się czepiał ale spędziłem domowym układzie husarii całą noc i spotkałem może 2 graczy i to nie z husarii. Wzywanie pomocy po polsku czy angielsku też nic nie dało.
No to tyle na chwilę obecną. Zanim zacznę wykonywać jakieś misje w okolicy waszych systemów chciał bym wiedzieć jak sprawa wygląda. 
Ah. I proszę nie odbierajcie mojego posta jako pretensje czy coś w stylu zawiodłem się czy inne takie z zarzutami w waszym kierunku. Poprostu liczyłem na kontakt w grze bo reklamę macie sporą materiały filmowe całkiem fajnie zrobione tylko was mi brakuje . ^^ 

Emila Irekfilar@gmail.com lub na Messenger łatwo mnie znaleźć. Jest tylko jeden Ireneusz  z tego co pamiętam.
Odpowiedz
Ad. 1. Z tego co się orientuję to tak.
Ad. 2. Galaktyka jest wielka Smile Jak chcesz spotkać dużo graczy to musisz kręcić się w okolicach systemów z aktualnymi Community Goals, z ruinami obcych lub z bazami inżynierów.
Ad. 3. Pewnie już zauważyłeś, że wraz ze wzrostem reputacji u danej frakcji, rosną też nagrody za misje. Jak przelatujesz do nowej części Bańki (zamieszkałe systemy), to musisz powozić przez chwilę przysłowiową rybę, żeby zacząć dostawać lepiej płatne misje.
Ad. 4. To na pewno był roleplay
Ad. 5. Aktywnych graczy jest kilkudziesięciu, ale część jest na eksploracji, część bierze udział w misji Gnosis, część lata gdzieś po ruinach obcych... Większość w jednym miejscu zbiera się w zasadzie tylko w przypadku jakichś eventów.

Jeżeli potrzebujesz pomocy np. przy misjach handlowych łap członków skrzydła HKL (Husarski Korpus Logistyczny). Np. mnie, Magnuma czy Macieja - listę członków HKL znajdziesz w tym dziale: https://forum.thewingedhussars.com/forum...hp?fid=116 (chyba już jest otwarty dla wszystkich). Ostrzegam tylko, że Magnum robi się nerwowy jak nie może pogadać na Discord Wink ale mnie nie przeszkadza komunikacja przez chat w grze. Możemy też sprawdzić co jest nie tak z komunikacją głosową w grze w twoim przypadku.
Odpowiedz
Ja jak lece, albo wykonuje manewry to nie umiem pisac na czacie gry. Powinieneś sobie wyobrazic ze Discord to taka komunikacja kosmiczna oparta na technologi tachionowej ( sprawdz na googlu ) i od razu imersja ci sie poprawi. Diskorda w husarii nie uzywa moze z 5 osob a cala reszta ma voipa po prostu powylaczane zeby nie gadac podwojnie. Polecam jednak wejsc na discorda jak zobaczysz jaki masz dostep do informacji i do ludzi to juz nigdy voipa nie wlaczysz tym bardziej ze im dalej od siebie jestesmy tym gorzej slychac. A co do zarabiania jak sie wstrzelimy dobrze to w 3 godziny zarobisz z 200 M ...nie zawsze ale bywa. Ja teraz siedze w SOL ale jak moge podleciec do Hr 8444 jesli bedziesz.
Odpowiedz
6 osób ze mną.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz