Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Tak to Bernard's Loop

Nic z tym więcej nie robisz
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
1: tak Pętla Bernarda to to odwrócone C obejmujące pozostałe mgławice.
2: Chyba nic nie da się z tym zrobić to taka usilna próba fabularyzowania.
EDIT:
oooo spóźniłem się
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(16.08.2018, 19:09 UTC)Muzzyx napisał(a): Pytanie 1:

Czy obserwowana tu mgławica pieszczotliwie nazwana przeze mnie odbyt szatana to w rzeczywistości Barnard's Loop?...
Zaiste ciekawe spostrzezenie, szczegolnie ze obszar lotow w okolicy mozna by porownac do tunelu, rury lub czegos podobnego Wink  
Bede musial zmienic nazwe w zakladkach Biggrin
Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=PDeYAcSrEnE

Wybór nazwy z Ragnaroka. Smile
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Mam pytanie dotyczące misji handlowych.
Do tej pory handlowałem w pętlach T9, ale do misji się nie nadaje. Nie jestem w stanie uciec przed interdiction (któremu się poddaję żeby szybciej załadować FSD), a ostrzeliwany jestem nawet po oddaniu towaru. Latając w pętli piraci trafiają się rzadko, w misjach praktycznie co skok. Jeśli jest to jakiś mały statek jestem w stanie uciec, ale coś większego powoduje mass lock, a T9 nie przegonię takiej Anacondy.
Jest jakaś opcja wykorzystania T9 czy zostaje mi Python?
Odpowiedz
uciekajac skacz do innego systemu, nie bedzie masslocka
Odpowiedz
Da się? W sensie jeśli wyznaczę trasę na jakiś inny system i odpalę FSD to nie będzie masslocka?
Druga sprawa to że i tak muszę w końcu do tego systemu wrócić żeby dostarczyć towary, a NPC tylko czeka aż wskoczę.
Odpowiedz
Interdykcję od NPCów bez problemu się wygrywa, nie ma co poddawać Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Wygrywałem poprzednimi statkami, ale T9 nie potrafię, jest tak mało zwrotny że większość przegrywam.
Zostanę chyba przy Pythonie do czasu Anacondy.
Odpowiedz
heh... mniejsze statki sa zwrotniejsze fakt, ale podczas interdykcji spróbuj zmniejszyć ciąg do 50 % ( tak żeby kreska stanęła tak na środku tego niebieskiego znacznika ) wtedy statek ma największą zwrotność i wtedy próbuj.
Jest szansa ze to ci ułatwi robotę Smile

Aha a jeśli ci naprawdę nie będzie szło to interdykcję możesz poddać dopiero jak będziesz miał dwa znaczniki na twoją korzyść albo trzy - zależy jak szybko opada to juz musisz sam wyczuć - jak masz jeszcze 4 znaczniki to jeszcze warto walczyć Smile
Odpowiedz