Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(02.04.2018, 19:06 UTC)lipjarpl napisał(a): .Zazwyczaj przy wyciąganiu jest celownik i chwilę to trwa zanim uda się temu przeciwdziałać w tym konkretnym przypadku po pojawieniu się celownika koleś po sekundzie miał mnie wyciągniętego. Czy to zależy od modułu jaki miał on zamontowany? Czy jeszcze jakieś inne czynniki wpływają na to ?

Jeśli po rozpoczęciu interdykcji dasz gaz na zero to ją od razu poddajesz (jest komunikat submitting to interdiction i gość Cię od razu wyciąga bez minigierki).
Odpowiedz
Sęk w tym że ta sytuacja zdażyła mi się tylko raz .Najpierw komunikat ze stacji że za opłatą moge upolowac kolesia jako bonus do misji z nazwą tego kolesia, potem komunikat od kolesia którego stacja mi podawała i za chwile błyskawiczne wyciąganie .Nie dawałem gazu na zero .Dopiero po porzuceniu misji ten NPC sie odczepił.Szkoda że nie nagrałem tego zdarzenia.
Odpowiedz
[quote pid='100652' dateline='1522666722']

#Tricky Belt  - nie jest tak źle, specjalnie nie napisałem ci o Material Traderach  ( żeby ci głowa nie pękła ) - poszukaj wątku na forum o zmianach z patchami.
A jeśli chodzi o efekty specjalne - na bazie FSD - pierwszy z góry DEEP CHARGE zwiększa ilość wykorzystywanego paliwa do skoku - ma w opisie wzmiankę o tym że zwiększa dzięki temu skok... ale tylko dla małych statków bodajże do FSD klasy 4.
Dla większych statków bardziej opłacalny jest efekt drugi - STRIPPED DOWN - który obniża wagę całego elementu co przy masie statku i odpowiednio dużego modułu daje lepszy efekt na zasięg skoku niż wieksza dawka paliwa. - według własnie takiej opinii  zrobiłem swoją T10. Nie ukrywam że jak zbiorę odpowiednie składniki to jeszcze to sprawdzę samemu ale nie mam powodów  uważać że ktoś mnie okłamał Smile
[/quote]

Twoje informacje o istnieniu Material Trader bardzo mi pomogly. Zaglebiłem się w  to, i efekt: przez Święta podniosłem FSD na maksa +efekt specjalny. Jednak wybrałem DEEP CHARGE (nie miałem na tamten odpowiednich danych, a już mi się nie chciało szukać) Tak jak pisałeś dałem efekt specjalny dla 5 poziomu modyfikacji. Efekt naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Zaczynałem przed Upgrade moim ASP z 30,79 (33,07)LS teraz po wszystkich upgradach mam 48,77(52,28)LS  Nieźle jak na pierwszy miesiąc gry. Jest to odległość z ładowania 16 ale bez kabin pasażerskich. Teraz muszę zacząć zarabiać wreszcie na dalekich trasach turystycznych, bo jestem biedakiem którego ledwo stać na ubezpieczenie:-) Jak dorobię się dużej kasy, może zainteresuje się gra zespołowa (gram niestety na Xbox więc dużej społeczności nie ma) Spotkałem co prawda kilku graczy, ale w interakcje prawie nie wchodziłem. Raz Oni weszli, gdy 2 graczy żywych w skrzydle czailo się przy wylocie z bazy Felicity, i polowali na wszystkich swoimi Anakondami(chyba) Raz dwa i musiałem płacić ubezpieczenie 10 sek po opuszczeniu bazy:-) Nawet mnie nie ostrzegł, po prostu rozwalił bez skanowania:-) W każdym razie jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc, bez was tak szybko bym nie ulepszyć FSD. Chwilowo będziecie mieli ode mnie spokój, ale jak gdzieś znowu utkne, będę pytał:-)
Odpowiedz
A propo wyciągania przez npc, mialem tak samo. Wyciagnał mnie dosłownie odrazu i zniszczył w 3 sekundy. Leciałem z misjami kurierskimi i transportowymi T6`stką w systemie Kini. NPC miał combat lvl expert albo master, nie pamietam. Dwa razy mnie zniszczył w tym samym miejscu. Kompletnie żadnych szans wiec odpusciłem latanie do Kini Biggrin
Odpowiedz
Tricky Belt , jakbyś latał na PC to w 3-4 godziny miałbyś kasę Smile pokopalibyśmy Painite Smile
Odpowiedz
To jeszcze moje 3 grosze odnosnie efektow Deep Charge vs Mass Manager. TU ktos pokusil sie zeby to wszystko policzyc. Generalnie w skrocie wychodzi tak ze 5 FSD sa takie same, ale nie do konca Biggrin Ponizej lepsze efekty powinnismy osiagnac na Deep Charge a 5 i wyzej lepiej sie spisuje Mass Manager. A i czasami warto wziac pod uwage ze Deep Charge teoretycznie zmniejsza efektywny zasieg statku na calym zbiorniku (jakby ktos latal po naprawde "zimnych" rejonach bez mozliwosci tankowania), bo na ostatni skok moze zabraknac paliwa na max zasieg. Ale to i tak tylko akademickie gdybanie. Wg Coriolis roznica dla mojej wyprawowej kondy miedzy jednym i drugim chyba nawet 0,5 Ly nie wynosila. W normalnych warunkach wiecej zyskuje latajac na pol zbiornika.

Ale mam pytanie do Gornikow. Czy w kazdym metalic (juz nie wazne czy pristine czy nizszym) ringu albo belcie bede mial ten sam zestaw mineralow? Latalem troche w Dekar (jakos tak 70Ly od Parutis) sa tam dwa miejsca Pristine Metalic. Ring przy planecie i pas asteroid przy gwiezdzie. Szukalem materialow, choc az korcilo mnie wrocic po rafinerie bo leciala masa zlota, srebra i uranu. Znalazlem troche materialow, ale np ja nadal nie mam ni grama olowiu. Ba ja tego materialu nawet chyba odkrytego nie mam. Wg Inary on jest tylko do miningu i jest pospolity jak piasek na plazu, wiec co robie nie tak?
Odpowiedz
w takiej śmiesznej tabelce z materiałami jest, że ołów mamy w dowolnych pierścieniach, jak nie ma w metalic, to bym w metal rich spróbował dla odmiany, ale w sumie dziwne.
Odpowiedz
Kuba Wolf - niekoniecznie w naszej HR 8671 pierwsza planeta to Metallic z zasobami Priscinne - ale jeszcze nigdy tam jednej tony Painitu nie wykopałem.. a na siódmej planecie można znaleźć. Olbrzymie gazowym .. Smile
Odpowiedz
skin postaci w Elite jest losowy i pozostaje do "na amen" przy pierwszym logowaniu?
Wiecie widok gościa w fotelu ;-) można zmienić?
Odpowiedz
(05.04.2018, 07:44 UTC)Pepemag napisał(a): skin postaci w Elite jest losowy i pozostaje do "na amen"  przy pierwszym logowaniu?
Wiecie widok gościa w fotelu ;-) można zmienić?

Kiedy chcesz i jak chcesz. Tam jest cały edytor twarzy, plus płatne kombinezony.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz