Liczba postów: 69
Liczba wątków: 3
Reputacja:
8
Platforma:
CMDR: lipjarpl
Czesc mam pytanie .Nie jestem specem od walki i broni ale do czego konkretnie służy electronic countermeasure ? Czy ta są jakieś rakietki które wypuszczamy żeby przeciwnik nas nie trafił torpedami? Drugie to chaff launchers czy to jest to samo? No i czy to sie przydaje gdy ktoś chce nas wyciągać?
ECM nie jest specjalnie skuteczny, co innego chaffy. Oba moduły działają wyłącznie w trybie normalnego lotu.
Reputacja:
8
Platforma:
Jeszcze jedno pytanko Point Defence ,ECM, czy Chaffy .Który najbardziej spełni swoją rolę przy niechcianym wyciągnięciu ?
Reputacja:
8
Platforma:
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie ostatnio latam tylko handlowcem T7 .Po wzieciu misji na złoto i wylocie ze stacji dostałem komunikat od NPCa że jest zainteresowany moim złotem ,stacja też mi wysłała wiadomość o zniszczeniu NPCa Niestety handlową T7 to prawie niewykonalne .Koleś 3 razy mnie wyciągnął i zniszczył ale to było moment , a ja straciłem 3Mln. CR. , i musiałem porzucić misje.Zazwyczaj przy wyciąganiu jest celownik i chwilę to trwa zanim uda się temu przeciwdziałać w tym konkretnym przypadku po pojawieniu się celownika koleś po sekundzie miał mnie wyciągniętego. Czy to zależy od modułu jaki miał on zamontowany? Czy jeszcze jakieś inne czynniki wpływają na to ?
To był gracz? NPCowi byś uciekł, chyba, że masz baardzo wolny statek i latasz bez tarcz.
Reputacja:
8
Platforma:
To na 100% był NPC tarcze miałem również.
Liczba postów: 293
Liczba wątków: 4
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Galactic Trader
Pozwolę sobie dodać w tym wątku, bo w temacie , choć w info o paczu by bardziej pasowało.
NPCe teraz dużo są groźniejsi, aż szlak mnie trafił wczoraj, dwa razy ledwie uciekłem moim ASPem, a raz mój statek poszedł z dymem, normalnie to z palcem znikam wszystkim gagatkom.
Tak więc do czynników wyciągnięcia z nad przestrzeni dodać należy chyba również wersję gry. (pacza)