Systemy startowe
Prawdę mówiąc nawet nie wiem które to są, zacząłem grę kilka dni temu i dopiero zaznajamiam się z Elitką. Chciałbym osiąść gdzieś i zadomowić się w jakimś systemie ale nie bardzo wiem które to są te gdzie "rodzi" się  najwięcej graczy. Własnie takiego chciałbym uniknąć jak podaje pewien poradnik, wytypowałem sobie juz kilka i wstępnie sie zastanawiam ale nie wiem czy to nie systemy startowe. 
Generalnie  to szukam z dużą populacją, bezpieczne i pod jedną z frakcji.
Odpowiedz
Jeżeli piszesz system startowy, mając na myśli gdzie każdy swą grę zaczynał. To są tylko dwa takie:
LHS 3447 - dla tych co zaczynali przed/bez Horyzontów
Asellus Primus - opcja dla tych co zaczynali grę od razu z dodatkiem.
---
No chyba, że masz na myśli, gdzie zacząć budować swoją reputację.
Ja osobiście, zacząłem w LHS (systemie startowym), by w późniejszym czasie przenieść się na sąsiednie systemy. W większości z nich mam dzisiaj status ally Smile
Odpowiedz
Ja też zacząłem w LHS ale szybko jakoś znalazłem się w domowym systemie Husarzy i tam robię misje, strzelam, itp. Moim zdaniem, jeśli tak jak ja, nie masz jeszcze planu co dokładnie chcesz robić to chyba system startowy nie ma znaczenia.
Odpowiedz
Ja osobiście polecam system DETTA. system na uboczu mało graczy tam zagląda i nawet nieźle płacą za misje. Ponadto można dość łatwo wbić rangę w federacji a w jednym z sąsiednich systemów ( niestety nazwy nie pamiętam) jest stacja High-tech umożliwiająca ulepszenie statków.
Odpowiedz
HR 8444
Odpowiedz
Hmm... ja to szukam najlepszej misji na stacji... potem dobieram kilka "po drodze" i sruuu uczyć się latania... Smile
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Moge pomoc w poczatkach gry jak chcesz. Cmdr Azorus. Gram na Pc. Dodaj do znajomych. Ja gram od 21 zazwyczaj do polnocy.
Odpowiedz
(29.03.2018, 05:01 UTC)Pepemag napisał(a): Prawdę mówiąc nawet nie wiem które to są, zacząłem grę kilka dni temu i dopiero zaznajamiam się z Elitką. Chciałbym osiąść gdzieś i zadomowić się w jakimś systemie ale nie bardzo wiem które to są te gdzie "rodzi" się  najwięcej graczy. Własnie takiego chciałbym uniknąć jak podaje pewien poradnik, wytypowałem sobie juz kilka i wstępnie sie zastanawiam ale nie wiem czy to nie systemy startowe. 
Generalnie  to szukam z dużą populacją, bezpieczne i pod jedną z frakcji.

@Pepemag poszukaj sobie na start systemu z economy: Hi-Tech oraz stanem: Boom.
Będziesz miał do dyspozycji wyższe ceny dla sprzedawanych towarów na commodity market oraz sporo misji kurierskich i transportowych. Będziesz miał także stocznię (shipyard) z całkiem sporą liczbą statków do kupienia.
Niezłym wyborem są także systemy z economy: industrial.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
Dawać go do hrki i tyle Wink
Odpowiedz
Najgorsze na początku było ogarnąć ustawienie przycisków na padzie i tuz przed lądowaniem zamiast włączyć landing włączałem dopalacz i odbijałem się jak pingpong po stacji. Pół biedy jak była to stacja orbitalna gdzie ląduje się na jej powierzchni bo w "kostce" zginołem dwa razy.
Dorobiłem się już MKIII ale nie mogę znaleźć na stacji modułu Full skup (czy jakoś tak) do ładowania paliwa przy gwieździe, są w sklepie na stacji full tanki ale to nie to, odwiedziłem już kilka większych stacji i ja nie wiem może coś źle patrze?
Te empty pleace w statku to są puste sloty mojego statku czy sklepu? bo widzę je w outfiting i wtedy w odpowiednio w dział jaki chce zobaczyć. Bo chyba przeglądam tam domyślnie stan statku a dopiero jak coś chce kupić wchodzę w ta zakładkę browse shop tak ? Bo myślałem, że to już jest sklep ten cały outfiting i nie wiedziałem czy mam to zainstalowane czy nie, a gdzie można zobaczyć ile mam pustych modułów?
Wziołem misje dostarcz 2 surowca (jakis mineral Rico ? czy jakos tak) rozumiem że muszę te minerały kupić na innej stacji na giełdzie no ale jakoś żadna stacja nie sprzedaje tego, chyba muszę odlecieć gdzieś dalej. A misja znajdź zgubione części i dostarcz je w te i w te miejsce, to znalazłem dwie części zebrałem je w przestrzeni do mojego statku i nie wiem jak je oddać na stacji docelowej bo nie ma tam mission complete? co z tym zrobić?
Odpowiedz