09.06.2017, 11:14 UTC
Sennheiser HD518 aktualnie mają najlepszą cenę w stosunku do jakości i graja naprawdę ładnie.
|
Dyskusja o nagłośnieniu.
|
|
09.06.2017, 11:14 UTC
Sennheiser HD518 aktualnie mają najlepszą cenę w stosunku do jakości i graja naprawdę ładnie.
14.06.2017, 05:30 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2017, 05:30 UTC przez Kyokushin.)
Ostatnio zanabyłem kartę dźwiękową... Sound Blaster Zx.
Od 20 lat nie miałem karty dźwiękowej, bo żyłem w błędnym stwierdzenieniu, że pewnie i tak nie usłyszę różnicy między integrą. Otóż usłyszałem, da się ją odczuć, już na średnich/dobrych głośnikach - na moich H/K Soundsticks II już warto mieć kartę dźwiękową.
14.06.2017, 10:17 UTC
Oczywiście że warto, nie słyszałem jeszcze integry która sama z siebie by nie szumiała.
Aczkolwiek uważam że SB skończyły się na Titanium HD, teraz jak bym miał brać to pewnie Xonar'a. ...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
14.06.2017, 10:26 UTC
Xonar'a odradzam z całego serca.
Karta parametry na papierze ma OK ale w realu już nie jest tak różowo. Karta lekko szumi szczególnie na tylnych kanałach (zrealizowane one są na innym przetworniki cyfra->analog niż przód) do tego sam kontroler jest bardzo awaryjny. Dwa razy z tego powodu wymieniałem kartę na gwarancji po prostu jeden kanał zaczynał harczeć. Drugą i w sumie najważniejszą porażką tej karty jest jej beznadziejne i badziewne oprogramowanie. Po prostu koszmar. Nie ma co tu się rozpisywać tragedia w trzech aktach. Nie polecam tej karty nikomu nawet największemu wrogowi.
14.06.2017, 10:28 UTC
No właśnie zastanawiam się też nad jakaś dźwiękówką, gdyż mój Xonar DG (a właściwie sterowniki do niego) lubią czasami walnąć BSODa w W10 :/ Próbowałem oficjalnych i UniXonar, to samo... raz na jakiś czas awaria. Z tego też powodu szukam ewentualnego zastępstwa (niekoniecznie Xonar bo jak popatrzyłem po innych modelach, sterowniki też nie często są aktualizowane) z dobrym wsparciem software w W10.
Nie używam zestawu x.1 więc styknie stereo ale miło by było jakby było wejście na MIC. Ktoś coś może polecić z doświadczenia własnego?
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
14.06.2017, 11:25 UTC
Ja mam taką zewnętrzną, spełnia moje wymagania, ma wyjście optyczne, które wykorzystam w przyszłości.
http://pl.creative.com/p/sound-blaster/s...nd-5-1-pro Na razie po prostu obsługuje słuchawki i mikrofon. Nie wiem, czy w W10 chodzi ok.
14.06.2017, 13:59 UTC
Uuu to przykra sprawa z tymi Xonar'ami, na początku były to fajne karty ale jak się tak sprawy mają to chyba tylko CL za w miarę rozsądną kasę. Przynajmniej do grania, na moim CL xtreme music 64mb nie ma problemów z w10. Musiałem tylko wyłączyć ten 64mb bufor bo mało co go obsługuje i więcej z nim problemów tylko było. Co nie zmienia faktu że nowe SB z serii Z są koszmarnie drogie i nie wiem czy warto w to pakować kasę czy szukać używanej X-Fi na CA20K1. Stery są, openal tez, BSoD nie pamiętam kiedy ostatnio był.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
Ja mam Xonar DG od lat w kompie z Win10 i ani razu nie miałem żadnego błędu, nie ma co od razu wnioskować, że to jakiś problem ze wszystkimi kartami tego typu. Oprogramowanie mi akurat bardzo odpowiada, używałem przez chwilę softu Asusa do innej karty i z ulgą wróciłem do Xonara.
15.06.2017, 13:11 UTC
(21.05.2017, 09:23 UTC)Baton napisał(a):(21.05.2017, 05:51 UTC)GutenbergPL napisał(a): Czy zestaw 5.1, np taki: https://www.logitech.com/pl-pl/product/s...ystem-z906 może spełnić moje wymagania?Albo zwykły albo dobry, ten Logitech to zwykły udający za pomocą kilku zbędnych bajerów dobry zestaw, żeby podbić cenę. Baton ma racje ! Ja też jadę na Starym Creative 5.1 już bardzo długo i powiem tylko tyle...watro. Zapewne przez tyle lat sprzęt już trochę jakościowo podupadł, ale naprawdę daje rade ! Do muzy, filmów, gry masz kilka profili ktore spokojnie dadzą Ci pełną satysfakcje z słuchania. NIe kosztuje 2K, ale zaledwie coś ok 1K i cop najważniejsze, to że robi swoją robote. polecam... dr. Anna Walentynowicz
15.06.2017, 15:12 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2017, 15:13 UTC przez Gerciowski.)
Panowie nie ma co tak demonizować Xonarów. Po pierwsze są Xonary i Xonary i między takim np DG a DX jest spora różnica choćby SNR 105dB vs 116dB . Sam mam właśnie Xonara DX od ośmiu lat w maszynie, teraz pod win10 na sterownikach UniXonar z panelem sterujacym XonarSwitch. absolutnie bezproblemowo. Fakt używam tylko dwukanałowo ale mam na słuchawkach (Pioneer SE A1000) absolutną ciszę jeśli idzie o szumy. Dźwięk w Elicie jest kapitalny, umiejscowienie w przestrzeni źródeł poezja.
Nie twierdzę że to sprzęt najlepszy z najlepszych ale cenę 240pln za jaką zanabyłem nowa kartę to nie mam pytań. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? | Adix | 99 | 25,044 |
11.06.2017, 15:01 UTC Ostatni post: Dr.Kobayashi |
|