19.09.2023, 17:49 UTC
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
19.09.2023, 18:53 UTC
Dobra w pracy jestem, starałem sie napisać tutaj małe opowiadanie w mysl Roleplay, ale się telefon przywiesił i mi wsio znikło a drugi raz już nie mam sił, więc do rzeczy. Kupiłem PC niedawno wkoncu...bez szału i magii ale powinien wystarczec, (no ja od wieków PS4) ale brakuje mi czegoś takiego jak ED pomimo że nie wszystko mi tam pasuje, ale możliwość puszczenia sterów w SC i napierdzielanie ciężarami w kokpicie po sufit załadowanej T9tki, czy grzebanie w papierkowej robocie dopóki cel podróży nie wyrośnie przed oczami, albo jakiś pirat czy inne licho się napatoczy... no i ten BiGoS..., to patrząc po moim grafiku, to jest wlasnie to czego mi potrzeba jak pada za oknem a moto się suszy w garazu i jeszcze kilka dni temu patrzyłem na cenę ED i chciałem poczekać, ale dzisiaj właśnie widzę że jest jakaś (75%) promocja, więc chyba tak miało być i wrócę szybciej do ED (Star Citizen I tak mnie korci)
Tak więc pytanka, bo nie widzę Horizon na Steamie... 1.jest zintegrowany z podstawową wersją gry? 2.majac Odyssey da się odpalić Horizon dalej czy już po ptokach?
19.09.2023, 18:55 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2023, 18:55 UTC przez Scarlet Yuri.)
ad 1. tak, Horizons jest już od kilku lat podstawową wersją gry
ad 2. dalej można wybrać czy chcesz uruchomić tylko Horizons czy Odyssey, ważne żeby dać sobie spokój z wersją Legacy, jest to stara, niewspierana już wersja gry
19.09.2023, 19:05 UTC
Legacy to rozumiem że to PS4, to jeśli o to chodzi, to jak tylko się dowiedziałem że nie ma wpływu na Bigos, to odrazu skasowałem...
To super no to ja jeszcze dzisiaj kupuje ED bo razem z Odyssey to coś koło £15 to grzech nie spróbować W takim razie wnioskuje o przywrócenie mnie do służby (aczkolwiek bez grabienia, bo trzeba się będzie odnaleźć na nowo)... jak tylko wyskoczę z tego równoległego wszechświata, to obieram kurs na HR8444... prace skończę za 9h więc dopiero wtedy sie zacznie instalować
19.09.2023, 20:05 UTC
z pewnością się nie zawiedziesz. Samo Odyssey dodaje masę świetnej zabawy.
19.09.2023, 20:09 UTC
Prośbę o przywrócenie rangi proszę kierować do mnie na PW, lubię mieć porządek w biurokracji
20.09.2023, 14:12 UTC
Kilka pytań, bo się gubię w klawiszologii...
1. Jest jakiś sposób na przyspieszenie tego chodu? Np w Star Citizen to się ostro zdziwiłem, że tak wolno chodzi a przypadkiem mi się palec przesunął po kilku myszki i nagle chód pięknie przyspieszył (czytaj kółkiem myszki wybierasz prędkość chodu jak i przepustnicy) tutaj to slimaczenie mnie zje zaraz 2. Nie widzę czołgania nigdzie. Coś ominąłem 3. W statku w SC Assist kiedy zrownasz się z kursem na cel, przepustnica sama idzie do niebieskiej wartości (70% jak dobrze pamiętam?) I nie da się przyspieszyć/zwolnić. Coś robię źle? przecież to można dostać nerwicy jak ci pirat siedzi na ogonie. Wlna PS4 można było dać przepustnice na maksa, SC Assist przechodził jakby w tryb czuwania gotowy do przejęcia sterów jak tylko przepustnica będzie na niebieskim (co zawsze dawałem na 7s przed celem, lub trochę wcześniej jeśli planeta) 4. Coś kojarzę że ludzie zmieniali kolor HUDa w kokpicie jakoś na PC, czego nie dało się zrobić na PS4. Mała podpowiedź?
20.09.2023, 14:21 UTC
1 - bedziesz zjedzony... nie ma rady
2 - czolganie sie w skafandrze po jakichs ostrych skalach konczy sie smiercia... wiec nie pozwalaja na takie ekstrawagancje 3 - w opcjach statku - prawy panel, zakladka ship - gdzies jest opcja konfiguracji sc assista, czy ciag ma regulowac automat, czy recznie.. na ustawieniu recznym sc assist nie zaskoczy dopoki recznie nie ustawisz przepustnicy w niebieskiej strefie, a nawet jak juz jest to mozesz recznie zmienic kierunek czy ciag 4 - dodatkowe programiki albo reczna edycja pliku xml z kolorkami gry... ale szczegoly to juz ktos bardziej kumaty ode mnie potrzebny
20.09.2023, 14:37 UTC
(20.09.2023, 14:21 UTC)Debren napisał(a): 1 - bedziesz zjedzony... nie ma rady 1. Już nie lubię na nogach ![]() 2. Tak jak i czołganie sie po równym landing padzie w osadzie lub innej podłodze w zabudowie ludzkiej kiedy chciałbyś jak snajper kogoś ściągnąć... rozumiem że pozostaje mi być ślimakiem na stojąco bez możliwości nawet podskoczenia na stacji w bezpiecznym środowisku między innymi ślimakami. Spoko, co zrobić... jakoś przezylem to że w kosmosie tarcie powietrza którego nie ma powoduje zatrzymanie się obiektów które nie mają własnego silnika a zostały wprowadzone w ruch np poprzez kolizje, to pewnie przeżyje i to...i tak narazie będę pewnie tylko głównie latał, więc jakoś to przełknę 3 Super... tam jeszcze nie patrzyłem dzięki bo już się bałem że tak ma być ![]() 4. Dobra, też dzięki będę szukał
20.09.2023, 14:40 UTC
A jak juz bedziesz szukac w tych opcjach, to spojrz tez na "hyperjump dethrottle" czy jakos tak - moze uratowac zycie.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 932 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,810 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,417 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,250 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]](https://inara.cz/data/sig/84/84385.jpg?1742401934)
.png)
.png)
MOJE ODZNAKI![[Obrazek: RNKMIRD.png]](https://i.imgur.com/RNKMIRD.png)
![[Obrazek: 30866.png]](http://inara.cz/data/sigs/30/30866.png)