Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
Kurcze, ja latam/szukam/odwiedzam stacje poza Banka, znaczy sie bedzie nowa metoda "na kamikaze" Tongue
W końcu filtry materiałów, które mają być zbierane przez limpety. Co ciekawe są zapamiętywane permanentnie. Relog, wyjście z gry nie zmienia ich stanu. Dalej są ignorowane lub nie. Coś pięknego dla starego górnika jak ja. Teraz kopanie to czysta przyjemność i idzie duuużo szybciej plus oszczędność limpetów.
PS. Ignorowane materiały nie są też widoczne na radarze Smile Juppi!

Uprzedzając wątpliwości: jeśli w cząsteczce jest Painite (biała lista), oraz Indite (czarna lista), cząsteczka jest zbierana, oba materiały trafiają do rafinerii, natomiast do Cargo trafia tylko Painite.
mnie dzis ciesza najbardziej drobnostki jak np. secondary effect na FSD lub zacieniona strona planety jest po dolocie ciągle ciemna , stabilne 90 fps w SRV bez zmiany ustwienien graficznych ...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry.
(25.01.2018, 22:10 UTC)Pajk napisał(a): Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry.

u mnie zastąpi FASa którym latałem na RESy , przeszczepilem juz zmoduly , HP -  wyszedł nieco lepszy DPS , hull i chyba manewrowość ( ciągle testuje)

przy PvP - FDL vs Chieftain wynik chyba tez nie będzie jednoznaczny, pewnie Kyoku się wkrótce wypowie..

Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.
Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę.
Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć Sad
[Obrazek: 10848.png]
Nowym statkiem lata się OK .
Na plus dźwięk ślinika i boosta.
Na plus umieszczenie hardpoint'ów 
Polatałem trochę w RS jakoś tam sobie radzi ale bez inżynierów to raczej zostanie łowcą mniejszych jednostek.

[Obrazek: Screenshot_0654.bmp]
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.
Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę.
Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć Sad

Ciekawe Smile

Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością :Smile daj jakieś foty/

https://i.imgur.com/WhhEyec.png
(25.01.2018, 22:51 UTC)Baton napisał(a):
(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.

Ciekawe Smile

Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na  księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością :Smile daj jakieś foty/

https://i.imgur.com/WhhEyec.png

Niestety ale nie zmienia mapy 3D planety (nie wiem jak fachowo to się nazywa), to tylko shadery są. Próbowałem wylądować i niestety ale planeta z bliska jest zupełnie płaska, po powrocie do oryginalnych plików okazało się że jestem nad jakąś potężną górką i dobrze że nawet nie próbowałem lądować. Po prostu zmienia się wygląd, niestety nic więcej.
Plikami można by się było pobawić, ale nie ma narzędzia do rozpakowania tych ich bibliotek :/
Betą nie mam zamiaru się zajmować, lecę do Colonii, myślałem że sobie przynajmniej widoczki urozmaicę, ale to zbyt niebezpieczne przy próbie lądowania gdziekolwiek Smile
[Obrazek: 10848.png]
[Obrazek: 39187525074_8496221456_k.jpg]

kratery jak z podrecznika Atlas Nieba..