25.01.2018, 20:56 UTC
Kurcze, ja latam/szukam/odwiedzam stacje poza Banka, znaczy sie bedzie nowa metoda "na kamikaze"
| Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond? Ankieta jest zamknięta. |
|||
| 1 | 0 | 0% | |
| 2 | 3 | 5.26% | |
| 3 | 11 | 19.30% | |
| 4 | 35 | 61.40% | |
| 5 | 8 | 14.04% | |
| Razem | 57 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
|
|
25.01.2018, 20:56 UTC
Kurcze, ja latam/szukam/odwiedzam stacje poza Banka, znaczy sie bedzie nowa metoda "na kamikaze"
W końcu filtry materiałów, które mają być zbierane przez limpety. Co ciekawe są zapamiętywane permanentnie. Relog, wyjście z gry nie zmienia ich stanu. Dalej są ignorowane lub nie. Coś pięknego dla starego górnika jak ja. Teraz kopanie to czysta przyjemność i idzie duuużo szybciej plus oszczędność limpetów.
PS. Ignorowane materiały nie są też widoczne na radarze Juppi!Uprzedzając wątpliwości: jeśli w cząsteczce jest Painite (biała lista), oraz Indite (czarna lista), cząsteczka jest zbierana, oba materiały trafiają do rafinerii, natomiast do Cargo trafia tylko Painite.
25.01.2018, 21:48 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2018, 21:50 UTC przez Yata_PL.)
mnie dzis ciesza najbardziej drobnostki jak np. secondary effect na FSD lub zacieniona strona planety jest po dolocie ciągle ciemna , stabilne 90 fps w SRV bez zmiany ustwienien graficznych ...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
25.01.2018, 22:10 UTC
Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry.
25.01.2018, 22:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2018, 22:20 UTC przez Yata_PL.)
(25.01.2018, 22:10 UTC)Pajk napisał(a): Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry. u mnie zastąpi FASa którym latałem na RESy , przeszczepilem juz zmoduly , HP - wyszedł nieco lepszy DPS , hull i chyba manewrowość ( ciągle testuje) przy PvP - FDL vs Chieftain wynik chyba tez nie będzie jednoznaczny, pewnie Kyoku się wkrótce wypowie..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
25.01.2018, 22:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2018, 22:48 UTC przez Tom Pold77.)
Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie
. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę. Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć
25.01.2018, 22:31 UTC
Nowym statkiem lata się OK .
Na plus dźwięk ślinika i boosta. Na plus umieszczenie hardpoint'ów Polatałem trochę w RS jakoś tam sobie radzi ale bez inżynierów to raczej zostanie łowcą mniejszych jednostek.
(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Ciekawe ![]() Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością : daj jakieś foty/https://i.imgur.com/WhhEyec.png
25.01.2018, 23:15 UTC
(25.01.2018, 22:51 UTC)Baton napisał(a):(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Niestety ale nie zmienia mapy 3D planety (nie wiem jak fachowo to się nazywa), to tylko shadery są. Próbowałem wylądować i niestety ale planeta z bliska jest zupełnie płaska, po powrocie do oryginalnych plików okazało się że jestem nad jakąś potężną górką i dobrze że nawet nie próbowałem lądować. Po prostu zmienia się wygląd, niestety nic więcej. Plikami można by się było pobawić, ale nie ma narzędzia do rozpakowania tych ich bibliotek :/ Betą nie mam zamiaru się zajmować, lecę do Colonii, myślałem że sobie przynajmniej widoczki urozmaicę, ale to zbyt niebezpieczne przy próbie lądowania gdziekolwiek
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 974 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,832 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,441 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,459 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
|
|
Elite w gifach - zabawa | Diox | 296 | 58,895 |
17.05.2024, 00:19 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |