[VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift
(21.02.2017, 10:30 UTC)Tesu napisał(a): Pamietaj Baton, ze Call of the Starseed to tytul pierwszego epizodu The Gallery. Kolejny, zatytulowany Heart of the Emberstone znajduje sie w produkcji. 

Wiem, to też część wątpliwości bo gra tania nie była, dostałem za to godzinę rozgrywki, i teraz za następną godzinę trzeba będzie znowu zapłacić, więc po prostu to jest za drogie w stosunku do tego co oferuje. To nie są gry do których się wraca, głupi Space Pirate Trainer kosztował 1/3 tego i grałem 5 razy dłużej Smile
Odpowiedz
(21.02.2017, 10:44 UTC)Baton napisał(a):
(21.02.2017, 10:30 UTC)Tesu napisał(a): Pamietaj Baton, ze Call of the Starseed to tytul pierwszego epizodu The Gallery. Kolejny, zatytulowany Heart of the Emberstone znajduje sie w produkcji. 

Wiem, to też część wątpliwości bo gra tania nie była, dostałem za to godzinę rozgrywki, i teraz za następną godzinę trzeba będzie znowu zapłacić, więc po prostu to jest za drogie w stosunku do tego co oferuje. To nie są gry do których się wraca, głupi Space Pirate Trainer kosztował 1/3 tego i grałem 5 razy dłużej Smile

Zakupiłem w Oculus Store głosny ostatnio tytuł Robo Recall  i jako bonus dostalem Recoil.. fajnie
Baton jakiego masz nicka w store ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Piterski. Robo Recall to chyba najlepsza gra dla mnie w tym momencie. Gram już jakieś 7 godzin i jeszcze czuję że coś wycisnę, choć przeszedłem całość, ale teraz robię sobie powoli achievmenty. Podoba mi się na tyle, że czasem po prostu wykańczam którąś falę, a potem się po prostu teleportuję po okolicy oglądając sobie miejsca, świetnie zrobiona.

Miałem napisać - ma wyjść " I Expect You to Die" na Vive, mocno wam polecam i proponuję sobie ją przechodzić jak najwolniej umiecie, bez szukania rozwiązań na necie (da się, ja nie jestem mocarzem w puzlach a tylko w jednym miejscu mi zeszło z 40 minut bo nie zauważałem czegoś), gra jest super ale krótka więc trzeba smakować Smile Mówili o jakichś dodatkach ale na razie nie widzę.

Landfall też mi się bardzo podobało początkowo, ale jednak straciłem zapał, też świetnie zrobione, ale jakoś nie mój typ gry się okazał.

Takie rzeczy jak Robo Recall czy Landfall pokazują, że developerzy się nauczyli jak już coś robić wyglądającego graficznie bez specjalnych zarzutów i nadchodzą dobre czasy Smile
Odpowiedz
(07.03.2017, 12:04 UTC)Baton napisał(a): Piterski. Robo Recall to chyba najlepsza gra dla mnie w tym momencie. Gram już jakieś 7 godzin i jeszcze czuję że coś wycisnę, choć przeszedłem całość, ale teraz robię sobie powoli achievmenty. Podoba mi się na tyle, że czasem po prostu wykańczam którąś falę, a potem się po prostu teleportuję po okolicy oglądając sobie miejsca, świetnie zrobiona.

Miałem napisać - ma wyjść " I Expect You to Die" na Vive, mocno wam polecam i proponuję sobie ją przechodzić jak najwolniej umiecie, bez szukania rozwiązań na necie (da się, ja nie jestem mocarzem w puzlach a tylko w jednym miejscu mi zeszło z 40 minut bo nie zauważałem czegoś), gra jest super ale krótka więc trzeba smakować Smile Mówili o jakichś dodatkach ale na razie nie widzę.

Landfall też mi się bardzo podobało początkowo, ale jednak straciłem zapał, też świetnie zrobione, ale jakoś nie mój typ gry się okazał.

Takie rzeczy jak Robo Recall czy Landfall pokazują, że developerzy się nauczyli jak już coś robić wyglądającego graficznie bez specjalnych zarzutów i nadchodzą dobre czasy Smile
Zaraz Ci wysle zapro.. Coraz częściej zerkam w kierunku Oculus Store ( poprzez Revive) bo trzeba uczciwie przyznac ze Fejs wpompował w niektóre exclusivy niezła kase.. W Robo Recal grałem dziś jakąś niecała godzinkę ale przestałem tylko dlatego ze miałem przeszkadzajke pod nogami. Potwierdzam bardzo wciąga , jest wizualnie piękna i z jajem..;-) No i Panie gdyby Elyta miała takie ładne tekstury i dopracowany system AA ehh..
Sprawdzę zaraz I Except U 2 Die...

Odpowiedz
(20.02.2017, 11:15 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja tylko na chwilę z urlopu...

X-Rebirth w VR już w pierwszej połowie tego roku! Smile

http://www.egosoft.com/games/x_rebirth_vr/info_en.php

fajnie , szkoda jednak ze ta gra sie mocno zestarzała - do czego EDH i SC sie walnie przyczyniły..

Odpowiedz
Ktos juz mial kontakt z Thirstem? Na Steam kosztuje grosze, a gameplay wyglada calkiem spoko, z lekkim klimatem Mad Maksa.
Odpowiedz
Promocja w sklepie Oculusa, nic wielkiego, ale jest na przykład Pinball polecany przez Szefa za pół ceny, w sumie czemu nie Smile
Odpowiedz
Nie wiem czy korzystaliście ale warto rozważyć, Steam Family sharing. Można udostępniać swoją bibliotekę Steam do użytku innej osobie, co przećwiczyłem z Goliatem właśnie. Trzeba się zalogować swoim kontem Steam na komputerze tej drugiej osoby i zaznaczyć opcję że się zgadzacie na korzystanie. Od tej pory ten drugi może sobie instalować wasze gry i ich używać i jedyny limit jaki jest to że nie możecie grać jednocześnie w tą samą grę.
Fantastycznie się to nadaje do VR właśnie bo jest sporo tytułów które się używa przez 30-50 minut i nie ma żadnego sensu żeby dwie osoby je kupowały Smile
Większy sens przy Vive bo tam macie wszystko na Steam, ja mam większość na Oculus Home i tam nie ma tak dobrze, ale sobie pokorzystam teraz z tego co Goliat ma, głównie właśnie rzeczy które się oglądnie raz tak jak Apollo 11.
Odpowiedz
A to nie jest tak że można korzystać z listy dopóki druga osoba nie zacznie z niej korzystać? Tzn uruchomi jakąś grę ze steam? No i oczywiście nie da się dzielić tytułami zewnętrznymi, czyli wymagających zewnętrznego konta.
Odpowiedz
(29.03.2017, 09:56 UTC)Nizm0 napisał(a): A to nie jest tak że można korzystać z listy dopóki druga osoba nie zacznie z niej korzystać? Tzn uruchomi jakąś grę ze steam? 
Szczerze mówiąc to nie wiem, bo jak on grał w mojego X-COM 2 to ja grałem w Elite, ale sprawdzę wieczorem jak to działa i dam znać. Jestem przekonany, że nie można grać w tym samym czasie w tą samą grę tylko, tak jak napisałem.

OK, sprawdziłem, tak więc działa tak, że można grać w tym samym czasie o ile jedna albo dwie gry są ze Steam VR czyli stosownie do tego wątku, w dwie zwykłe się nie da Smile
Odpowiedz