19.01.2018, 08:00 UTC
Takie info ode mnie.
Posiadam Thrustmaster T.16000M FCS Hotas od października 2017.
Po pół roku w miarę nie intensywnego grania w ED, siadła mi oś RZ joysticka. Oś ta odpowiada u mnie za YAW AXIS (dziób statku ustawiany lewo, prawo) w ED.
Objawia się to tym, że gdy joy pozostawiony jest w spoczynku to w grze dziób statku zaczyna mi skręcać w prawo, czasem w lewo, samoczynnie.
Zwiększanie deadzone nic nie pomaga. Sterowniki przeinstalowane.
I tu mam dwie hipotezy:
1. Winny jest joy.
2. Winna jest obsługa portów USB płyty głównej. ( taki wniosek mi się nasunął ze względu na to, że czasem "płynie" mi kursor myszy na ekranie).
Może ktoś spotkał się z podobnym schorzeniem?
Na chwilę obecną, jako że zestaw kupiłem na Amazonie (jeszcze nie było współpracy Husarii z Thrustmaster
), zgłosiłem się z reklamacją i otrzymam nowy zestaw.
Bez zbędnych tłumaczeń Amazon wysyła mi nowy komplet T.16000M FCS Hotas i na własny koszt odbiera stary.
Podłączę nowy i zobaczymy jak będzie się zachowywał.
Posiadam Thrustmaster T.16000M FCS Hotas od października 2017.
Po pół roku w miarę nie intensywnego grania w ED, siadła mi oś RZ joysticka. Oś ta odpowiada u mnie za YAW AXIS (dziób statku ustawiany lewo, prawo) w ED.
Objawia się to tym, że gdy joy pozostawiony jest w spoczynku to w grze dziób statku zaczyna mi skręcać w prawo, czasem w lewo, samoczynnie.
Zwiększanie deadzone nic nie pomaga. Sterowniki przeinstalowane.
I tu mam dwie hipotezy:
1. Winny jest joy.
2. Winna jest obsługa portów USB płyty głównej. ( taki wniosek mi się nasunął ze względu na to, że czasem "płynie" mi kursor myszy na ekranie).
Może ktoś spotkał się z podobnym schorzeniem?
Na chwilę obecną, jako że zestaw kupiłem na Amazonie (jeszcze nie było współpracy Husarii z Thrustmaster
), zgłosiłem się z reklamacją i otrzymam nowy zestaw.Bez zbędnych tłumaczeń Amazon wysyła mi nowy komplet T.16000M FCS Hotas i na własny koszt odbiera stary.
Podłączę nowy i zobaczymy jak będzie się zachowywał.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Spoiler![[Obrazek: hZaRIEz.jpg]](https://i.imgur.com/hZaRIEz.jpg)
![[Obrazek: 84838.png]](https://inara.cz/data/sigs/84/84838.png)