Gawędy retro - jaki miałeś dawno dawno temu komputer?
(03.05.2017, 20:35 UTC)Yautja napisał(a):
(03.05.2017, 12:56 UTC)maver1977 napisał(a): Potem Amiga 600 później przerobiona przez brata na A1200

A ten fragment mnie w szczególności zaintrygował. Brat musi być nie lada elektronikiem. Jakieś szczegóły takiego moda? Bo to chyba procesor do wymiany, CHIP RAM do dodania, grafika z ECS na AGA do wymiany, kontroler ATA do dodania, kontroler PCMCIA, nie wspominając o takim szczególe jak klawiatura numeryczna. I pewnie jeszcze parę rzeczy, które pominąłem  Biggrin
Dopuszczam możliwość istnienia jakiegoś zestawu do takiego moda typu "wypas karta rozszerzeń", o którego istnieniu nie mam pojęcia, bo nie takie cuda widywało się na copy parties  Tongue. Dlatego pytam Smile

Zapewne skrót myślowy, w tamtych czasach nie było nic takiego. Nawet obecnie nie ma nic takiego no chyba że emulacja na FPGA. Ale to nie przeróbka A600 na A1200.
Swego czasu wydałem "górę" pieniędzy na Amigę (jak na moje możliwości). Pamiętam że wakacje ostro pracowałęm i później kupiłem akcelerator z PPC na pokłądzie a następnie kartę graficzną do tego... napiszę tylko że to było prawie 20 lat temu i wydałem na to >3 tyś złotych !!! Piękny sprzęt, piękne czasy ... teraz tylko żal że sprzedałem.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Rozmowy retro - jaki miałeś komputer? - przez szarik - 21.04.2017, 11:11 UTC
RE: Gawędy retro - jaki miałeś dawno dawno temu komputer? - przez DYoda - 05.05.2017, 06:54 UTC