13.04.2017, 07:21 UTC
(13.04.2017, 06:58 UTC)Baton napisał(a):(13.04.2017, 06:12 UTC)Yata_PL napisał(a): Batonie ja pisze o exploracji w bance a Ty jak zwykle piszesz o sobie (wypasiona vetta) . Gdybym zaczynal ta gre to byle statkiem z skanerem osiagam duze zyski skanujac nieodlegle WW , EL i gwiazdy WD i Neut. Osiagnolbym duzy zysk bez ryzyka i ruszania sie na prawdziwa exploracje w dodatku moja range Elite w exploracji wbijam w tydzien .
OK, skoro jest generalnie mowa o tym jak to psuje grę dla nowego gracza który ją chce sobie zepsuć to nie mam zdania na ten temat, nie bardzo mnie obchodzą tacy ludzie, raczej mnie obchodzi to jak dla mnie gra działa.
Bardzo chętnie zobaczę jak w trzy wieczory robisz 200 milionów na eksploracji w bańce, skanując światy, bo tyle kosztuje jakaś tam typowa konda (choć mówiłeś, że może nawet lepszy statek, więc może 300?) Myślę, że mógłbyś poświęcić tyle czasu, żeby mi pokazać, że nie mam racji? Wchodzisz?
(zgadzam sie, że powinni znacząco podnieść wymagania na rangę Elite w eksploracji, bo teraz te 170 milionów to będzie kwestia kilkunastu dni, ale niech sobie o to walczą Ci których to dotyczy, ja już mam a jak i czy kto inny zrobił swoją to dla mnie nie ma znaczenia )
Przepraszam, ale to nie tak jest. Łatwo się mówi - 3 dni i mam tyle i tyle kasy. Ok, ale zakładając, że już mam sprzęt, żeby ją zdobywać. Jak zaczynam z pustym portfelem, to nawet na ten słabszy skaner ciężko uzbierać, a co dopiero na advanced. A bez tego nie ma skanowania całych systemów i "słuchania" planet, czy bulgoczą i jak (BTW - dzięki Baton za nieocenione wskazówki, jak słuchać). To, że jest więcej kasy za interesujące ze względu na rozwój galaktyki planety, to właśnie dobrze, bo rzeczywiście do tej pory to były drobne w porównaniu z np. misjami na niszczenie generatora, które chyba nadal można brać hurtem, a nie po 3, jak masakrę. Za przelot do Kolonii uzbierałem mniej kredytów, niż za jedno posiedzenie na planecie (bez relogów, ale cały dzień siedziałem, aż uzbierało się). Tylko rzeczywiście - powinni zmienić kryteria do rang, bo jak ktoś wcześniej zdobył Elite w eksploracji, to teraz nowi powinni mieć tak samo trudno, a nie dużo łatwiej.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)