06.02.2016, 01:14 UTC
(05.02.2016, 22:11 UTC)Mike Resnick napisał(a): @ qkiz
No czaję Hawk'a bo jak szukałem różnych informacji na temat mojej Hondy to się przewijała ta wersja :) Ja dopiero 4 sezon latam na moto, zaliczyłem dwie gleby ale na szczęście nic metalowego nie mam ;) Też mi się bardzo podobają HD, a niedawno w moim mieście otworzyli właśnie salon z motocyklami tej firmy. Myślałem nad Sportster'em, ale narazie tak bez żadnego planowania. Zobaczymy na wiosnę :)
Salonów HD należy unikać. Chyba że jesteś baaardzo bogaty ;)
A Sporciak na początek jest świetny. Szczególnie starsze modele na gaźnikach. Pięknie czuć "good vibrations", silnik chodzi jak traktor, bardzo dobrze wyważony, w trasę pojedziesz, po mieście poszalejesz. Wszystko co najlepsze.
No i ten charakterek HD. Całe życie jeździłem japończykami, po kupnie pierwszego HD w panice pojechałem do serwisu, że coś podcieka, zaczyna łomotać w silniku... normalnie zaraz sprzęt się rozpadnie. Chłopaki trochę się pośmiali, trochę powspółczuli. Wtedy uslyszałem - o ile Japończycy robią swoje motocykle z dokładnością do ułamka mililimetra, to Amerykanie swoje HD robią z dokładnością do ułamka cala. Jak się rozgrzeje, to się uszczelni.
Coś w tym jest. Ale działa. :D
Nie mówię, że od razu masz kupować mojego Sporta (chociaż zachęcam :D ), ale jakbyś chciał zostać zarażonym harlejozą, służę uprzejmie.