Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bindy dla ustawień kamery [X52]
Krótki poradnik do bindowania kamery na x52

OPCJE W CAMERA SUITE

Previous i Next Camera - Lewo Prawo na Hat na przepustnicy czyli tak jak zazwyczaj przełączamy się na X52 miedzy panelami

Enter Free Camera - Klawisz A (ważne żeby to był jakiś klawisz na joy obok hatów)

Reszty nie ustawiamy, zbędne marnowanie klawiszy!

OPCJE W FREE CAMERA

Toggle Hud - Tutaj klawisz T4 ale zmieniłem go na Klawisz "myszy" także polecam to zrobić, mamy do niego wtedy szybszy dostęp

Increse Speed - To ustawienia szybkości kamery ja ustawiłem na rolce myszy (tej na dżoju ofc)

Zoom in i out - Zbliżenie na jednym z hatów, polecam hat dolny joya

Forward Axis - Ja gram na pełnym zakresie przepustnicy, chodzi tutaj o ruch kamery do przodu czyli przepustnica tak jak to było na starej kamerce

Reverse - U mnie jest to Pinkie switch dla normalnego lotu wiec tak samo ustawiłem w przypadku sterowania kamerą, jeśli nie gracie na pełnym zakresie zostawcie puste

Stery Kierunku

Move Forward - Czyli ruch kamery do przodu na hacie - polecam górny

Lateral Axis - Sterowanie na boki ustawiamy na tym samym hacie co powyższy czyli górny hat bindujemy prawo i lewo, osi nie ustawiamy (to są thrustery)

Move Up / Down (analogue) - Hat na przepustnicy, czyli thrustery kierunkowe góra dół, pionowy ruch kamery

[Obrazek: 96ozPnS.jpg]

Pitch Axis - Odchylamy Drążek w górę wtedy kamera będzie wykonywała ruch podobny do tego jaki robimy kiedy wykonamy ten manewr w czasie lotu

Mouse pitch i axis - dajemy na off

Pitch Up i down zostawiamy puste

Yaw Axis - Skręt Prawo Lewo na dżoju czyli tzw orczyk

Mouse Yaw i Axis - ponownie na off

Yaw Left i Right puste

Roll Axis - Czyli ustawiamy oś beczki tak jak w czasie lotu

Left Right Puste

Blokowanie Kamery

Toggle Rotation Lock  - Przełącznik rotowania kamery wraz z ruchem statku u mnie na t1, ważne nawet jeśli mamy to wyłączone a aktywny klawisz lock to vehicle kamera będzie za nim podążać

Lock to Vehicle - Przypięcie kamery do statku, dzięki temu będziemy mogli latać na kamerze zew u mnie t2

Lock to World - U mnie t3 czyli zablokowanie kamery w jakimś punkcie przestrzeni i przejście na sterowanie statkiem

Efekty i Pozostałe

Exit Free Camera - bindujemy na ten sam klawisz którym w nią wchodzimy czyli u mnie A

Zoom Dof Toggle - Klawisz który odpali nam ustawienia DOF i Zooma, u mnie T5

Decrease i incrase Blur - Prawo lewo na hacie pprzepustnicy

Incrase i Decrase Focus Distance - Prawo lewo na dolnym hacie joya

[Obrazek: 3KOQHbH.jpg]

Mam nadzieję że komuś to pomoże w bindowaniu, albo zbinduje sobie podobnie. Bindy są ustawione tak aby sterowanie nowymi opcjami było jak najbardziej intuicyjne i przypominało kontrolę kamery na starej wersji Smile

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez TeddyPanda - 01.03.2017, 11:27 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez Baton - 01.03.2017, 11:49 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez TeddyPanda - 01.03.2017, 12:01 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez Baton - 01.03.2017, 19:12 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez Koorak Drey - 02.03.2017, 12:40 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez Kyokushin - 02.03.2017, 20:07 UTC
RE: Bindy dla ustawień kamery [X52] - przez TeddyPanda - 02.03.2017, 22:45 UTC