(07.10.2016, 12:35 UTC)Xeonary napisał(a): Waham się między Oculusem i Vivem pod względem jakości obrazu.
To technicznie to samo... różnica jest w soczewkach ale w trakcie gry nie zwracasz na to uwagi.
Niestety w przypadku ED - Oculus jest lepiej zoptymalizowany ale spokojnie... Frontier mocno pracuje nad usprawnieniem wyświetlania dla Vive, które jak już wspominaliśmy wcześniej już jest na dobrym poziomie.
I tak zupełnie z innej beczki... wczoraj odpaliłem sobie kilka tytułów z VivePorta (taki autorski steam dla Vive) i powiem Wam, że jak gra/demo itp... jest dobrze zoptymalizowana to obraz jest bajka! Starałem się dostrzec niektóre niedociągnięcia, które zauważalne są w ED i powiem Wam, że ni cholery! Wszystko żyleta! Wniosek - There is still much to improve in ED VR.

@Mathias:
Bardziej niż medium/high/ultra detali potrzebujesz mocy na SS. Więc tak! Potrzebujesz mocnej maszynki aby cieszyć się ładnym i płynnym obrazem.

PS.
Z tego co pamiętam to i5 4590 był chyba absolutnym minimum do VR więc na pewno nie zaszkodzi podnieść go do któregoś ze Skylakeów... no wiem, koszty ale cóż... VR kosztuje

Mnie konfiguracja wraz z goglami kosztowała prawie 10000PLN

![[Obrazek: 33911.png]](http://inara.cz/data/sigs/33/33911.png)