25.09.2016, 09:02 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2016, 09:18 UTC przez Yata_PL.)
Dzięki za obrazowe pokazanie możliwości VR Cover 6mm - poleciałby rep gdy nie fakt ze juz dałem wczesniej :-)
Mam tez pewne obawy co do tej gabki - na co dzien nosze okulary. Plusem tych okularów jest bardzo silny antyreflex , tak wiec "sweet spot" dotyk mnie mniej niz osoby z poprawnym widzeniem. Niby miejsca w srodku jest dosyc no ale zobaczymy..
Zgadzam sie z Toba, stockowa gabka flaczeje z czasem pewnie tez dlatego ze ja 2 razy delikatnie wyprałem , w tej chwili mocno dociśnięta ( na chama) daje efekt 6~8 mm i mniej więcej mogę sobie wyobrazi o ile wzrosnie FOV.
Tyle ze ja dociskam gogle w ramch testów druga ręką i w ten sposób grac nie mozna
.Wcześniej używałem gabki "narrow" potem wróciłem znowu do "wide" z powodu nadmiernego ucisku na twarz.
Miedzy innymi z powodu FOVa wybralem Vive nad Oculusem, to jednak ma znaczenie w takich grach jak ED. Tyle ze oni mając dopracowane SDK i lepszy support w Elite osiągaja na powiedzmy GTX 980 poziom obrazu u nas mozliwy dopiero na 1080/1070.
Mam tez pewne obawy co do tej gabki - na co dzien nosze okulary. Plusem tych okularów jest bardzo silny antyreflex , tak wiec "sweet spot" dotyk mnie mniej niz osoby z poprawnym widzeniem. Niby miejsca w srodku jest dosyc no ale zobaczymy..
Zgadzam sie z Toba, stockowa gabka flaczeje z czasem pewnie tez dlatego ze ja 2 razy delikatnie wyprałem , w tej chwili mocno dociśnięta ( na chama) daje efekt 6~8 mm i mniej więcej mogę sobie wyobrazi o ile wzrosnie FOV.
Tyle ze ja dociskam gogle w ramch testów druga ręką i w ten sposób grac nie mozna
.Wcześniej używałem gabki "narrow" potem wróciłem znowu do "wide" z powodu nadmiernego ucisku na twarz.Miedzy innymi z powodu FOVa wybralem Vive nad Oculusem, to jednak ma znaczenie w takich grach jak ED. Tyle ze oni mając dopracowane SDK i lepszy support w Elite osiągaja na powiedzmy GTX 980 poziom obrazu u nas mozliwy dopiero na 1080/1070.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.