14.12.2022, 10:12 UTC
(14.12.2022, 06:20 UTC)Sharevok napisał(a): Udało się myślę ogarnąć podstawowe, a zarazem najważniejsze aspekty górnictwa.
Na ostatnim kursie udało mi się wypchać ładownie na full i sprzedać z zyskiem ponad 22 milionów. Miałem początkowo faila bo wskoczyłem co prawda w hotspota platyny ale w zwykłym metal ringu, a nie metal rich.
Zeskanowałem kilka skałek, ale ze względu na biedę to przeskoczyłem na hotspot platyny na metal rich, a tam już skałki 33%, 40% i 50%. Kilka było biednych, ale ładownie udało się zapchać. (jest jakaś opcja na skanowanie skałek żeby nie marnować tyle limpetów ,czy niestety tego się nie przeskoczy i trzeba każdą skanować ?)
Zakupiłem sobie DSS i na podstawie jego odczytów wskakuje w pierścień.
Jedna rzecz mnie zastanawia bo pojawiło mi się to tylko raz wczoraj i za bardzo nawet nie wiem w jaki sposób to "odpaliłem". Mianowicie po zeskanowaniu asteroidy pojawiły mi się bezpośrednio na niej punkty jakby koncentracji surowców które mogłem zaznaczyć jako target, ale nic konkretnego nie dawało celowanie w nie laserami.
Jak napisałem zdarzyło mi się to tylko raz, a później już jak wydobywałem to nie pojawiało mi się to.
Tak więc skoro już wiem mniej więcej jak, wiem mniej więcej gdzie i rozpoczyna się żmudny, aczkolwiek przyjemny grind kredytów zwracam się do was z zapytaniem, czy posiadacie jakiś przyjemny build na Pythona z opcją strzelania do piratów którzy czyhają na skarby mojej ładowni ?
O7 !
Trafiłeś na skałę z deep core mining - wyższa szkoła jazdy górnictwa - potrzebujesz do tego innych narzędzi, ale za to uzyskujesz spektakularny efekt rozsadzenia asteroidy. Masz na takiej skale zwykle kilka punktów koncentracji minerałów i możliwość wysadzenia całej skały za pomocą Seismic Charge Launcher, do srobania potrzebujesz Abrasion Blastery.
Tu taki przykładowy (niestety, mocno zińynierowany build) do kopania w takich skałach:
https://s.orbis.zone/l98c
Generalnie pisz na disco na Akademii, będziesz miał szybsze i lepsze podpowiedzi.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)