Przypadki Godfryda, czyli Ciche dni
Godfryda wypuścili właśnie z akademii dla Federalnych pilotów po roku szkolenia i zdaniu sobie sprawy, że nie da mu się wyprać mózgu, bo albo go nie ma albo już mu ktoś go kiedyś wyprał. Wyszedł przed gmach uczelni z plikiem papierów.

- Co my tu mamy: 

[*] Świadectwo ukończenia kursu pilotażu - ocena mierna - a imperialnym jakoś zwiałem bez papierka, 
[*] Prawo jazdy, dowód, zwolnienie ze służby - innymi słowy wolność,
[*] Akt własności SIDEWINDER'a MK I - wszystkim absolwentom wciskają te latające trumny
[*] Broszurę "Dziennik Kapitański, jak prowadzić. Praktyczny poradnik" - to tak na wypadek gdybym chciał zapisać kiedy już się rozbiję. Ale co ja niby tam miałbym pisać?

DzieńSkądJaMamWiedziećKtórySkoroOstatnieKilkaLatSpędziłemWKopalniAPotemWAkademii, 
chyba czwartek,
Czas gdzieś polecieć i coś zarobić, znaczy zrobić coś z własnym życiem, skoro już je mam. 
Tylko gdzie? Na wschód, tam musi być cywilizacja. (muszę przestać cytować te antyczne, ziemskie filmy bo ktoś gotów pomyśleć, że jestem dziwny)*
A no i najważniejsze: sprawdzić aktualną datę...

Miał ze sobą jeszcze garść ulotek rekrutacyjnych, z których jedna napisana była po Polsku. "THE WINGED HUSSARS - Skrzydlata Husaria rekrutuje!

- Największa polska bla bla bla... atmosfera bla bla... lista osiągnięć... zapraszamy. - jakby nie mogli napisać, że mają polską wódkę, jest fajnie no i nara.

Wsiadł do swojej "trumny" i po godzinie ustawiania kolorów w kokpicie, odleciał. 
Na Zachód.... Południe... yyyy gdzieś w kosmos....
                                                                                                                                                                                              *nie przestał
[Obrazek: 252053.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Przypadki Godfryda, czyli Ciche dni - przez Godfryd Cichy - 14.06.2020, 11:36 UTC
RE: Przypadki Godfryda, czyli Ciche dni - przez Godfryd Cichy - 14.06.2020, 12:43 UTC