12.10.2019, 18:51 UTC
Właśnie. Dlatego fajnie, że udało Ci się wybrać zestaw najlepiej dopasowany do twoich potrzeb. Osobiście chyba jednak zdecyduję się na Valve Index - w porównaniu do Rift-a CV1 będzie to i tak ogromny progres a biorąc pod uwagę wszystkie aspekty wpływające na poziom doświadczeń płynących z VR, w mojej opinii wydaje się produktem bardziej przemyślanym nawet pomimo dużo niższego PPI (~600 vs ~1060). Nie twierdzę jednak, że jest to produkt lepszy a jedynie podejrzewam, że będzie bardziej odpowiadał moim wymaganiom jak chociażby mechaniczna regulacja optyki w 2 płaszczyznach czego brakuje mi w Rifcie czy tracking najwyższej jakości bo "inside-out" jakoś mnie nie przekonuje. Mam nadzieję, że każdy będzie w stanie podjąć samodzielną decyzję ale do tego najpierw trzeba sprecyzować własne wymagania. Jedno jest pewne, jeśli chodzi o czystość i ogólną jakość obrazu w centrum FOV to póki co Reverb nie ma sobie równych w podobnym segmencie cenowym, owszem zdarzają się pewne problemy wynikające z ograniczeń technologicznych jednak konkurencja też nie jest ich pozbawiona.