31.07.2019, 08:33 UTC
(31.07.2019, 07:28 UTC)Muzzyx napisał(a):(29.07.2019, 21:56 UTC)Lucas Dragoneye napisał(a): Takie pytanie, jak tą apkę OpenTruck połączyć z elitką? Chciałem przetestować ten darmowy sposób i działa mi, widzę jak się testowy obrazek rusza gdy ruszam telefonem. Ale za grosz nie wiem jak podpiąć tam Elite. Dodam, że mam ją przez steama i dodawanie exe'ków z plików steama mi nie działa.
Możesz dodać exeka, zobacz w folderze steamapps masz elite_launcher czy jakoś tak. Nic więcej nie musisz robić, gra sama wykryje.
Ja natomiast z telefonem mam inny problem. Mam problem z obrotem głowy czyli tzw yaw. Glupieje strasznie magnetometr czy jak to się tam nazywa. Podobno słuchawki mogą zakłócać sygnał. W górę i w dół czyli pitch działa bez zarzutów. Tylko ten yaw mnie wkurza.
Np nie mogę się obracać w prawo (dodatni współczynnik), bo mi łapie w lewo (negatywny). W lewo mogę się obracać. Dziwne to.
Ktoś się spotkał z takim problemem? Muszę pewnie sprawdzić bez słuchawek czy będzie też ten problem.
W manualu z linka piszą coś o zakłócaniu przez słuchawki:
Cytat:!!! Note !!! Large magnets in the headset may interfere with magnetometer readings in smartphone. Putting phone to each speaker for 20s should temporary recalibrate smartphone magnetometer for distorted magnetic field, but this is only workaround, not a solution and may not work in every case. Other workaround is install phone in distance 15-20cm above headset.

.png)