29.03.2019, 14:06 UTC
(29.03.2019, 13:40 UTC)FIKUS napisał(a): Wiesz stacja w Shinrarta Dezhra wszyscy widzą ale nie każdy tam wyląduje![]()
Ja wiem czy sporo? Idąc tropem że są tacy piloci, którzy twierdzą, że mają dowód na to, że Raxxla (TDW pewnie też) jest w ramach Bańki - czyli zamieszkałej przez ludzi strefie o promieniu ok. 150 lat świetlnych wokół Słońca. To chyba nie tak sporo, może troszkę
Może się okazać, że nie ma jej "bańce" ale tu trzeba wpierw zacząć od czegoś.
Co do dobrze zbadanych systemów w jej (czyt. Bańka) obrębie to śmiem wątpić:
- Do zmapowania jest dalej sporo planet, już nie wspomnę o lodowych (gdzie jest najciemniej

- W okresie kędy wyszły nowe moduły do eksploracji systemu z tego co mi wiadomo było ogromny rush na odkrywanie/mapowanie gdzie mało kto zwracał uwagę na to co jest na danej planecie lub co widnieje w lewym panelu Navigation (w tym i do dziś tak robią amatorzy).
Przez takie działania kiedy ktoś widzie w danym "systemie mappped by" Xsiński to nikt tego nie będzie mapował ponownie gdzie jeszcze dla przykładu dystans jest 20k Ls do celu lub dla samego sprawdzenia okolicy.
Teoria: Istnieje mało zbadał systemy b.blisko siebie gdzie planowanie ruta może je specjalnie omijać.
Ciekawy przykładem jest znany Dev's Hope gdzie jest sygnał Guardianów i nie słyszałem żeby ktoś coś tam znalazł...
PS: Po wyjściu nowego modułu explo. utraciłem 4 planety "First discovered by TRWA" w bańce w dużych systemach gdzie widnieje teraz inny nick.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

![[Obrazek: 15654.jpg]](https://inara.cz/data/sig/15/15654.jpg)