08.01.2019, 00:30 UTC
(07.01.2019, 10:06 UTC)Conrdd napisał(a): A'propos nakładania się skanów: próbowałem tej metody wykrywania na XO i wyniki nie są w pełni jednoznaczne: tzn jeśli asteroida nie ma żadnych czarnych linii podczas skanowania wówczas ani razu nie nadawała się do wysadzenia. Niestety dla tych które miały wiele czarnych linii - także z bliska - tylko 1/5 nadawała się do zniszczenia. Na razie nie umiem znaleźć cech szczególnych różniących "czarnoliniowe" wysadzalne od niewysadzalnych.
Tak wygląda podróbka, fałszywy ziemniak:
A tak wygląda "żyła złota":
Kilka prób i załapiesz.
Będę znowu kopać, to dorobię kilka innych przykładów.
(07.01.2019, 20:37 UTC)LeWaR napisał(a): CYTAT: Przytrzymując spust regulujemy siłę ładunku wybuchowego (może być low, medium, high).
Dopiero teraz doczytałem.......
Dodatkowo można zaoszczędzić ładunki, lub dopełnić niebieski pasek odpowiednio manipulując tymi mocami. Trochę koślawo to opisałem w poprzednim poście, późno było... Chodzi o to, że:
- Ładunek HIGH umieszczony w fissure LOW bardziej zapełni minigrę Detonation Yield niż ładunek HIGH w fissure HIGH.
- Tak samo ładunek LOW umieszczony w fissure HIGH mniej zapełni minigrę niż ładunek LOW umieszczony w fissure LOW.
- itd. itp.

Spoiler![[Obrazek: 81541.png]](https://inara.cz/data/sigs/81/81541.png)