29.10.2018, 17:57 UTC
(29.10.2018, 17:05 UTC)Yata_PL napisał(a):(29.10.2018, 15:18 UTC)Azzorek napisał(a): Fajne porównanie. Szkoda, że nikt czegoś takiego nie zrobił dla Elite Dangerous w wersji z VR i bez VR. Yata może byś zrobił dla nas takie cudo (mówię serio) . Z tego co rozumiem, to pamięci też są ważne jak CPU. Ja mam Takie pytanie. Zmiana CPU mobo i RAM na szybsze (i8 i DDR4) to wydatek około 3000 - 3500PLN. Ile zyskam klatek w ED w VR kupując i8 lub i9 taktowany tym samym zegarem co mój stary i7? Na filmie widziałem, że np w Division różnica klatek jest na poziomie 5 - 7 . Czy warto podkręcać tego i7 i pamięci? W tej chwili moje DDR3 pracują na 667MHz, a max mogą na 800MHz. Realnie zyskam coś zmieniając im taktowanie?
Pozdrawiam,
Cmdr Azz
i8 - takiego procka nie ma chyba ze masz na mysli kolejna generacje ale to ciagle i7lub i9 , jednak nawazniejsze jest wysokie taktowanie pojedynczego rdzenia czyli wystarczy i7 coffe lake, najepiej po OC okolicach 5 Gz,ogolnie trzeba spogladac na procki które maja wysokiej Hz niz ilość rdzeni- bo gry tego nie utylizuja. Nie wiem tez czy musisz wydac tyle ile napisales, ja za swojego procka , nowe mobo+ pamieci dalem ~2600 zł
filmow na YT porównujacych RAM i procek na rożnych grach jest całkiem sporo, ja takiego filmu nie zrobie z prostej przyczyny stary procek sprzedalem i czesc pamieci tez, dwa musiabym tez miec 2 lic Win a nie mam. Musi wystarczyć Ci opinia ludzi na forach: https://forums.frontier.co.uk/showthread...oking-good!
Pamieci podkrec do 800 hz jesli nie mozesz wiecej , powinno troche pomoc w niektórych sytuacjach.
Oczywiście chodziło o generację sorki
. A te RAMy przestawić na 800MHz czy zostawić na 667MHz? Timingi (CAS/RAS-CAS/RAS-Pre/tRAS/tRC) mam na 667MHz są 9-9-9-24-33 , a na 800MHz 7-8-8-24-32 .
Pozdro,
Cmdr Azz

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)