29.10.2018, 13:09 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2018, 13:10 UTC przez Azzorek.)
(29.10.2018, 12:08 UTC)Yata_PL napisał(a): CPU jest w ED bardzo wazy tak samo jak szybkie pamieci , to ze Windows ci pokazuje wykorzystanie CPU powiedzmy na 40 % to w praktyce to zwykle oszustwo , slabe taktowanie procka jest waskim gardlem w Twoim przypadku wprowadza latency i nie stablizuje klatek. Poczytaj troche na sieci i pobierz apke ktora Ci powie prawde https://store.steampowered.com/app/908520/fpsVR/ . Polataj z nia po resach i przy bazach planetarnych.
ED jak wiele innych simow do pelnego wykorzystania CPU i lepszego balansu CPU\GPU musialo by zaimplementować Vulcan API ale developerom sie nie spieszy z nowymi technologiami od Nvidi
Hmm...., 4,2GHz to słabe taktowanie? A jakie to duże? Z tego wniosek, że i RealTemp też się myli pokazując podczas kilkugodzinnej gry w ED temperaturę CPU 60 stopni (w starym Crysis 3 po trzech godzinach grania jest 74 stopnie).
Gdyby tak procek był obciążony to powinien mieć chyba właśnie tyle co w Crysis 3, albo jak w Firestrike w 3Dmark. W ED widzę w GPU-Z zaangażowanie GPU na poziomie 100% i temperaturę 75 stopni i to właśnie tu się najwięcej dzieje. Gdyby procek nie nadążał, to i GPU powinno się "nudzić", tak na logikę ?
Jeśli chodziło ci o tego Intel Core 2 Quada w innym moim kompie, to wcześniej ten GTX 780 był w moim głównym komputerze i współdziałał z tym i7 i 16GB RAM i HDD SSD. Wtedy też miałem takie doczytania o jakich pisałem, więc co i7 4,2GHz też za słaby? Dlaczego z GTX 1080 nie mam już tych pauz?
Programik na steam ciekawy, ale nie widzę wsparcia dla Oculus Rift.
Ja wydajność gry mierzę własnymi odczuciami płynności. Nie należę do osób co we wszystkim muszą mieć 60 klatek i więcej. Jeśli jest dla mnie płynnie i czasem szarpnie to jest ok. Jeśli ED w VR ma latać na 90fps, to sorry stary, ale obecnie nawet rtx 2080ti nie da rady w max ustawieniach w ED (przynajmniej nie na obecnych sterownikach).
Pozdrawiam,
Cmdr Azz

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)