Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(10.03.2018, 20:26 UTC)LXir napisał(a): ejj nie no... poważnie? teraz trzeba robić wszystkie poziomy po kolei u inżynierów zanim zrobie ostatni?

Przy nowym modul tak, ale i tak wychodzi to szybciej niż w poprzednim systemie.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Raz szybciej, raz nie, jak masz te same "enchanty" np na broniach to trzeba wiecej. Epickie rolki (przed patchem) wymagaly mase materialow, ale to inna sprawa. Idac dalej, jak robisz jeden statek to szybko, ale przy kazdym najstepnym kazda rzecz trzeba od nowa rolowac, a nie zaczynac juz od piatego poziomu, gdzie przy odrobinie szczescia wystarczyl jeden roll.
Odpowiedz
Przed patchem ledwie zrobilem dwie próby na FSD, dostałem chyba 15%, więc to prawie jak od początku robiłem Biggrin ale w końcu jest satysfakcjonujące 45.5Ly.

//EDIT

Wyciągnałem 49.13Ly i zastanawiam się czy zamienić power planta z 5A na 4A, co da mi 0.60Ly ale zapas mocy spadnie tylko do 0.40MW. Jak będzie lepiej ? Wybieram się do Colonii bez neutronówek.
Odpowiedz
Zapasu energii na explo nie potrzebujesz, ja bym dał mniejszy PP.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
Wlasnie to jest rzecz ktora teraz chce sprawdzic. Czy wraz z uszkodzeniem PP spada jego moc? Bo wydaje mi sie teraz ze nie.
@LXir u Felicity mozesz 1 poziom overcharge dla PP zrobic, masa bardzo nie rosnie ale mozesz sobie dodac chyba 10% mocy. Jeszcze u niej mozesz zrobic 3 poziom sensorow i tam wybrac zmniejszenie masy. Jak patrzylem dla swojej kondy na coriolisie to byla to druga najlepsza modyfikacja wplywajaca na dlugosc skoku.
Ja mam teraz taka i juz wiem ze hangar idzie do zmiany na 2G na pierwszej bazie jaka bedzie miala mozliwosc zmiany budowy. To jest baaardzooo zachowawczy build. Nastepne nad czym mysle to wlasnie PP na 4A i moze Thrustery na 6D ale boje sie planet z wiekszym G (tylko jeszcze nie wiem czy slusznie).
Odpowiedz
Jak chcesz lądować na planetach z dużym przyciąganiem, to zrób thrustery A - niekoniecznie największe - ale grade 3 u Felicity, albo 4 u Pallina, jak Ci się chce lecieć. Ja robię zawsze taki musowy upgrade - Felicity FSD 5 i Thrustery 3, bez względu na dalsze prace. Hangar - właśnie lecąc do Guardianów załżyłem do Aspa Hangar gare 6, bo mi poprzednim razem jakiś debil (nicka nie zapisałem) taranował SRV swoim DBXem. Na szczęście miałem full materiałów na ulepszenie hulla SRV i się nie doczekał wybuchu.
Ja bym to 4 zostawił - a nóż wpadniesz w jaką dziurę, z której nie wyjedziesz i selfdestruct będzie konieczny?
Odpowiedz
Kuba to ci jeszcze trochę brakuje Smile zobacz to :

https://eddp.co/u/2TfMrFEd
Odpowiedz
Witam.
Po wielu hmm... latach obserwacji wreszcie udało mi się zasiąść przed sterami Sidewindera... tyle wstępu.

Jak "zakupić" na steamie darmowe DLC???
Elite Dangerous: Pilot Starter Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Cobra MK III Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Sidewinder Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Eagle Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Recon Pack 0,00zł

Po dodaniu do koszyka i kupieniu dla siebie mam błąd sposobu płatności... :/

P.S
Życie... myślałem, że mój pierwszy post na tym forum będzie jakiś ciekawszy... no może nie epicki... a tu prozaik....
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Kolego jak się dowiesz jak to daj znać, poważnie.
To sie sypło odkąd Steam przeszedł na PLN i tak zostało. Zresztąnie tylko to juz widziałem gry bez ceny i tez to samo błąd realizacji Smile

Dawaj następny post Smile
Odpowiedz
(12.03.2018, 22:05 UTC)Usser napisał(a): Witam.
Po wielu hmm... latach obserwacji wreszcie udało mi się zasiąść przed sterami Sidewindera... tyle wstępu.

Jak "zakupić" na steamie darmowe DLC???
Elite Dangerous: Pilot Starter Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Cobra MK III Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Sidewinder Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Eagle Variant Pack 0,00zł
Elite Dangerous: Recon Pack 0,00zł

Po dodaniu do koszyka i kupieniu dla siebie mam błąd sposobu płatności... :/

P.S
Życie... myślałem, że mój pierwszy post na tym forum będzie jakiś ciekawszy... no może nie epicki... a tu prozaik....

W naszym regionie steam nie da się - brak ustalonej ceny na te DLC
https://steamdb.info/app/441730/
https://steamdb.info/app/546320/
https://steamdb.info/app/546312/
https://steamdb.info/app/546311/
Natomiast wszystko to co jest w tych DLC jest też dostępne w sklepie frontiera tyle że nie za darmo.
[Obrazek: 93322.png]
Odpowiedz