Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Hej, macie jakieś sposoby na szybki zarobek bo na razie próbuje brać misję związanie z transportem w Sothis i oddawać w Ceos zarobek na poziomie 4-6 mln za transport więc fortuny na tym się nie dorobię Smile
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
A jakim statkiem wozisz pasażerów? Może ratowanie rozbitków z płonących stacji? Bardzo szybko idzie - wlatujesz, ładujesz heat sinka, lądujesz, ładujesz hurtem, ile się zmieści, wypadasz, lądujesz na statku ratunkowym, wyładowujesz i z powrotem - jest trochę adrenaliny, bo w płonącej stacji całkiem ciekawie, ale szybka kasa leci. Druga propozycja w plejadach, ale to na większy statek - misje transportowe do Obsidian Orbital w Maia - srebro, złoto, tantal - niezła kasa, trasa niedaleka, ale towaru coraz mniej na duży statek. No i ew. misje w systemach typu extraction, gdzie frakcje mają boom - niekoniecznie te, co rządzą - transport palladu, złota - też niezłe wypłaty są za to.
Odpowiedz
Narazie latam Pythonem miejsca za dużoto on nie ma, skąd brać te misje z ratowaniem rozbitków?
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
Leci się do płonącej stacji i w osobowych się ich zabiera. Leci na statek ratunkowy niedaleko stacji i tam zostawia. I tak w kółko. Ale 2 heat sinki na rundę potrzebne, bo się można na stacji ugotować.
[Obrazek: 89334.png]
Odpowiedz
Ładujesz pytona wszystkie moduły pasażerskie E, cargo 8 T (bo niektórzy złośliwie płacą towarem), najmniejsza tarcza.
Stacje płonące widać na mapie jako "damaged starport" - taki romb na czerwono - aktualnie 49 Arietis i 64 Arietis - ok. 280 ly od nas.
Taki mój w wersji tanie linie z za dużą elektrownią, ale taki mam:
https://coriolis.edcd.io/outfit/python?c...%20osobowy

na miejscu (w statku ratunkowym) zamieniasz fuel scoopa na cargo 3E i do roboty.
Po drodze trochę kartografii wpadnie.
130 pasażerów to już nie jest nic.
Odpowiedz
Panowie a na taka plonaca stacje i/lub statek ratowniczy wejdzie beluga albo anaconda?
Odpowiedz
Anaconda plus HeatSinks i to DUŻO. W środku stacji robi się bardzo gorąco.
Odpowiedz
Na statek ratowniczy bez problemu - docking computer i można iść zrobić kawkę. Ale w stacji nie działa, do tego wszędzie się walają uszkodzone konstrukcje stacji, trzeba mocno uważać, anacondą łatwiej, niż belugą.
Odpowiedz
Ile kosztuje przesłanie Aspa klasy A na 10k ly mniej więcej? (teoretyzuje, wysłanie A klasowego Pytona do Kolonii mnie kosztowało 200, więc Asp na połowę tej trasy pewnie by był około 30 milionów może?)
Odpowiedz
(16.02.2018, 12:14 UTC)Baton napisał(a): Ile kosztuje przesłanie Aspa klasy A na 10k ly mniej więcej?  (teoretyzuje, wysłanie A klasowego Pytona do Kolonii mnie kosztowało 200, więc Asp na połowę tej trasy pewnie by był około 30 milionów może?)

Jak byłam w Colonii to patrzyłam ile by kosztowało wysłanie mojego ASP X i było to około 30 Mln. A Pythona to ponad 160 Mln...  Trochę dużo.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz