Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Niech wam będzie. Niech będą dwa. Mam rozumieć, że teraz Thargoidzi atakują, a nie skanują? Oraz: jak wymanewrować białego karła, po wyjściu z hyperspace?

Bo słyszałem że jest niebezpieczny.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Aktualnie po wyciągnięciu gracza z Hiper Cruise skanują, wyrzucają rój złowieszczych Targonów i atakują. Można uciec (zalecane).
Chwilowo przestali atakować bazy - 6 w naprawie.
Biały karzeł nie jest niebezpieczny, trzeba tylko umieć zatankować dla jednorazowego powiększenia skoku - trzeba wlecieć w koniec dłuższego warkocza. Trochę potelepie i zasięg skoku powiększy się o kilkadziesiąt procent. Można też odlecieć - nie wlatywać w warkocz, nic się nie stanie.
Odpowiedz
Serio? Widziałem post na takim jednym blogu, że jak cię źle wyrzuć to ciężko mu uciec, a temperatura jest wysoka.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Się zgubiłem - przed Thargoidem czy warkoczem białego karła?
Odpowiedz
Przed białym karłem. Racja. Jakoś nie jasno to brzmi.
Odpowiedz
Ja się trzymam z daleka od białych karłów, dwa razy zginąłem w takim mimo że się starałem i mniej więcej wiem co robię. Neutronówki łykam na śniadanie bez gryzienia, ale białych karłów się boję. Jaka tam jest odległość, żeby być poza zasięgiem strefy śmierci, ktoś wie?

(BTW Pajk, nie ma czegoś takiego jak dłuższy warkocz, jest tylko perspektywa, rzeczy dalsze są mniejsze/krótsze Smile )
Odpowiedz
(04.01.2018, 17:27 UTC)Pajk napisał(a): Aktualnie po wyciągnięciu gracza z Hiper Cruise skanują, wyrzucają rój złowieszczych Targonów i atakują. Można uciec (zalecane).
Chwilowo przestali atakować bazy -  6 w naprawie.
Biały karzeł nie jest niebezpieczny, trzeba tylko umieć zatankować dla jednorazowego powiększenia skoku - trzeba wlecieć w koniec dłuższego warkocza. Trochę potelepie i zasięg skoku powiększy się o kilkadziesiąt procent. Można też odlecieć - nie wlatywać w warkocz, nic się nie stanie.

Chyba niezawsze. Mnie wczoraj wyciągnęły dwa statki thargoidów. Zdziwiłam się bo wyglądało to inaczej niż na filmikach z youtube. Po wyciągnięciu z Hiper Cruise miałam przez kilka sekund sprawny statek, ale jak zaczęłam uciekać to dostałam czymś... chyba EMP bo straciłam zasilanie. Potem zeskanowali i polecieli w swoją stronę.
Swoją drogą ciekawa jestem, czy jakbym miała neutralizer to dałabym radę im uciec... Pechowo akurat go nie miałam. :/

Mogę zalinkować filmik jakbyście chcieli (nie wrzucam normalnie ich do sieci, bo nie prowadzę kanału).
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
(04.01.2018, 19:20 UTC)Baton napisał(a): Ja się trzymam z daleka od białych karłów, dwa razy zginąłem w takim mimo że się starałem i mniej więcej wiem co robię. Neutronówki łykam na śniadanie bez gryzienia, ale białych karłów się boję. Jaka tam jest odległość, żeby być poza zasięgiem strefy śmierci, ktoś wie?

(BTW Pajk, nie ma czegoś takiego jak dłuższy warkocz, jest tylko perspektywa, rzeczy dalsze są mniejsze/krótsze Smile )

Zawsze leciałem do dłuższego Smile
Można w mapie wyłączyć trasę i z głowy, ja jakoś nie zginąłem, może dlatego, że od razu kieruję się na sam koniec warkocza.
Odpowiedz
(04.01.2018, 19:55 UTC)Pajk napisał(a):
(04.01.2018, 19:20 UTC)Baton napisał(a): Ja się trzymam z daleka od białych karłów, dwa razy zginąłem w takim mimo że się starałem i mniej więcej wiem co robię. Neutronówki łykam na śniadanie bez gryzienia, ale białych karłów się boję. Jaka tam jest odległość, żeby być poza zasięgiem strefy śmierci, ktoś wie?

Zawsze leciałem do dłuższego Smile
Można w mapie wyłączyć trasę i z głowy, ja jakoś nie zginąłem, może dlatego, że od razu kieruję się na sam koniec warkocza.

Mam małe pytanko, jak już padł temat "ładowania" fsd w neutronowych. Czy po naładowaniu napędu mapa sama przeliczy trasę biorąc pod uwagę zwiększony zasięg skoku czy sam muszę poprawić trasę?
Odpowiedz
Powiedzcie mi Panowie mam 150 mln i zastanawiam się nad zakupem anakondy. Czy może dalej oszczędzać i kupić cuttera imperialnego albo z federacji z górnej pułki. Czy może przed takim zakupem kupić tę anakonde. Zdaję sobie sprawę, że taki zakup to tylko wierzchołek góry lodowej.
I pytanie z mojej osobistej ciekawości kobiety też oblatywują galaktykę.
Odpowiedz