Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(22.11.2017, 17:25 UTC)Pienias napisał(a): Bo Hetman ma wtyki Wink

Kto ma szkołę ten ma lżej Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Wyjaśnicie mi na czym polega sprzedawanie informacji kartograficznych?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Dokładnie na tym tj. sprzedawaniu informacji. Lecisz do systemu o którym nic nie wiesz odpalasz radar, ten zbiera informacje o obiektach w tym sytemie. Wtedy możesz zbliżyć się do tych obiektów zbierając dodatkowe, szczegółowe dane na ich temat. Wybierasz się do systemu w którym można sprzedać te informacje i robisz a jeśli któryś z zeskanowanych obiektów nie został zgłoszony przez nikogo wcześniej to informacja o tym że ty byłeś pierwszy daje Ci dodatkowo 50% wartości jaką dostajesz za niego, plus informację dla każdego kto później się tam znajdzie że Ty byłeś jego odkrywcą.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Jak odpalić radar?

I jak skanować planety?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Wiedziałem Smile

Jest takie coś:

https://forums.frontier.co.uk/showthread...orial-Help

Może będzie prościej dla nas, jak zaczniesz od tego?

str. 178
Odpowiedz
Boże. Nieeee. Kolejny poradnik do przewalkowania.
Odpowiedz
O nie, trzeba czytać, to straszne.
Na razie staraliśmy się grzecznie odpowiadać na Twoje żenujące pytania, bo nie chciało Ci się użyć google, czy przeczytać wstawianego wcześniej podręcznika po polsku. Być może nie jesteś gotowy na ED, skoro nie jesteś w stanie wykazać minimum wysiłku jakim jest samodzielne znalezienie odpowiedzi. Nie mniej mam wrażenie, że powinieneś zmienić grę na coś mniej wymagającego. Jeżeli będziesz zadawał pytania na tematy nieoczywiste, to z chęcią Ci pomogę, natomiast nie licz na to, że będziemy prowadzić Cie za rączkę, bo nie możesz zrobić sam czegoś absolutnie elementarnego.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Fenyl BRAWO  Biggrin ale uważam, że i tak załagodnie się wypowiedziałeś - chyba powinieneś zaproponować wydalenie z grupy za permanentne zawracanie d..y i stręczycielstwo debilnymi pytaniami  Cool
Odpowiedz
Skoro tak. Muszę się zdać na siebie i na moją łamaną angielszczyznę.

Zresztą i tak wam zawracałem i zawracam głowę. To zaczynam znowu od zera.
Odpowiedz
(23.11.2017, 18:22 UTC)Maroks napisał(a): Skoro tak. Muszę się zdać na siebie i na moją łamaną angielszczyznę.

Zresztą i tak wam zawracałem i zawracam głowę. To zaczynam znowu od zera.

Pytać?

(23.11.2017, 18:03 UTC)Maroks napisał(a): Boże. Nieeee. Kolejny poradnik do przewalkowania.

Nie poradnik, a manual (podręcznik) - różnica kolosalna.
Odpowiedz