Liczba postów: 241
Liczba wątków: 8
Reputacja:
92
Platforma:
CMDR: akerstache
.png) .png) .png) .png) .png)
(09.11.2017, 12:20 UTC)Maroks napisał(a): Jaki statek polecacie dla początkującego odkrywcy? Zadaję takie pytania bo narazie nie mam ED ale przy najbliższej promocji kupię grę. Napewno zrobię to po premierze Star Wars Battlefront II. Kolejne pytanie. Czy da się wchodzić w atmosferę planet bez dodatku? Czy ktoś od TWD natknął się na thargoidów, jaką profesję polecacie i co uepszać podstawowemu statkowi?
Kolejny raz zadajesz w zasadzie te same pytania. Może po prostu poczytaj trochę wątki na forum. Dużo się dowiesz...
Liczba postów: 144
Liczba wątków: 9
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Maroks
09.11.2017, 14:45 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2017, 14:52 UTC przez Maroks.)
(09.11.2017, 12:34 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Eksplorować można w absolutnie wszystkim, najistotniejsza jest kwestia długości skoku statku. Są dwie szkoły eksplorowania: skakanie jak najdalej, wtedy im dłuższy skok tym lepiej i skakanie ekonomiczne, krótkimi skokami zużywającymi małe ilości paliwa.
Na sam początek polecam Haulera, gdzie można wyciągnąć około 30ly skoku. Poźniej eksploracyjna meta to Diamonback Explorer -> Asp Explorer -> Anakonda. Zasada budowania takich statków jest dosyć prosta: FSD klasy A, cała reszta klasy D, bo najlżejsza i Power Plant taki, żeby było na styk energi. Do tego koniecznie Advanced Discovery Scanner i Detailed Surface Scanner.
Nie ma planet z atmosferą. W dodatku są dostępne planety bez atmosfery i bez niego na nich nie wylądujesz.
Thargoidów napotkaliśmy, zbadaliśmy, zamordowaliśmy, przeprowadziliśmy sekcję i zjedliśmy. Poźniej wysmarowaliśmy statki ich juchą, co robimy zawsze z krwią naszych wrogów.
Na sam początek najlepiej robić misje, co wiąże się z wykonywaniem różnych profesji.
Skupiłbym się na ulepszeniu FSD żeby wydłużyć skok, poźniej thrustery, power plant i power distrubutor, tarcze i bronie.
Nie chodziło mi o to w tym w chodzeniu w atmosferę. Porostu chciałem zapytać czy można polatać np w jakimś kanionie na np Enceladusie.
(09.11.2017, 12:54 UTC)akerstache napisał(a): (09.11.2017, 12:20 UTC)Maroks napisał(a): Jaki statek polecacie dla początkującego odkrywcy? Zadaję takie pytania bo narazie nie mam ED ale przy najbliższej promocji kupię grę. Napewno zrobię to po premierze Star Wars Battlefront II. Kolejne pytanie. Czy da się wchodzić w atmosferę planet bez dodatku? Czy ktoś od TWD natknął się na thargoidów, jaką profesję polecacie i co uepszać podstawowemu statkowi?
Kolejny raz zadajesz w zasadzie te same pytania. Może po prostu poczytaj trochę wątki na forum. Dużo się dowiesz...
Już czytałem. Jedno lub dwa źródła mi nie wystarczały. Chciałem posłuchać co mówią doświadczeni gracze.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
(09.11.2017, 14:45 UTC)Maroks napisał(a): Nie chodziło mi o to w tym w chodzeniu w atmosferę. Porostu chciałem zapytać czy można polatać np w jakimś kanionie
Można, na wielu planetach są kaniony, nawet TWH organizowało takie wyścigi. Natomiast dalej trzeba mieć dodatek. Na sam początek można kupic samą podstawkę, ale na dłuższą mete dodatek jest niezbędny.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Reputacja:
4
Platforma:
09.11.2017, 15:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2017, 15:53 UTC przez Fenyl de Lechia.)
(09.11.2017, 15:03 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): [quote='Maroks' pid='89333' dateline='1510238726']
Nie chodziło mi o to w tym w chodzeniu w atmosferę. Porostu chciałem zapytać czy można polatać np w jakimś kanionie
Można, na wielu planetach są kaniony, nawet TWH organizowało takie wyścigi. Natomiast dalej trzeba mieć dodatek. Na sam początek można kupic samą podstawkę, ale na dłuższą mete dodatek jest niezbędny.
Cholera. Sory. Nie umiem usunąć komentarza. Dopiero teraz zrozumiałem odpowiedź twoją. Czyli trzeba mieć dodatek by latać po planecie
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Dokładnie, trzeba mieć dodatek żeby w ogóle zejść z orbity.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Reputacja:
4
Platforma:
(09.11.2017, 15:54 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Dokładnie, trzeba mieć dodatek żeby w ogóle zejść z orbity.
A co się dzieje jak będzie się próbowało zejść z orbity bez dodatku? Wybuchamy? Dodatek dodaje moduł ktury pozwala na lądowanie? Czy jak?
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 2
Reputacja:
37
Platforma:
CMDR: Gerciowski
RSI Handle: Gerciowski
Będzie to samo jak przy podejściu do każdej innej planety - wywala Cię z supercuise i wisisz na orbicie studząc FSD  . Jak masz Horizons, każdy statek ma defaultowo zamontowany moduł 'planetary aproach suite'. Teraz cena Horyzontów jest naprawdę spoko, szkoda pozbawiać się m.s.z. najlepszej rzeczy w ED 2.xx
Reputacja:
4
Platforma:
(09.11.2017, 18:09 UTC)Gerciowski napisał(a): Będzie to samo jak przy podejściu do każdej innej planety - wywala Cię z supercuise i wisisz na orbicie studząc FSD . Jak masz Horizons, każdy statek ma defaultowo zamontowany moduł 'planetary aproach suite'. Teraz cena Horyzontów jest naprawdę spoko, szkoda pozbawiać się m.s.z. najlepszej rzeczy w ED 2.xx
A. Czyli poprostu nie możesz się zbiżyć?
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 2
Reputacja:
37
Platforma:
CMDR: Gerciowski
RSI Handle: Gerciowski
Dokładnie. wlatujesz na wysoką orbitę - ta zielona ramka wokół planety, niżej ani rusz.
(07.11.2017, 12:13 UTC)Gerciowski napisał(a): (07.11.2017, 11:36 UTC)Nizm0 napisał(a): Dobre pytanie, sam się zastanawiałem nad tym ale nie wywnioskowałem nic konkretnego :/
Tak, to są wpływy w systemie, rosnące/malejące.
To wiemy, tylko czy od jest to zmiana na żywo czy od piku.
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
|