World of Tanks
Kiedyś we wot amunicja premium była tylko za golda dlatego tak zostało .
Odpowiedz
Wbrew pozorom na goldzie można coś nawet zarobić ale do tego potrzeba na bank perka dead eye czy jak on tam się nazywa co podnosi szanse na crit modułów. Ale jak dla mnie to już gra pozbawiona zabawy kiedy w bitwie wystrzelisz 4 razy i za każdym razem zastanawiasz się po 10 razy. HT też nie lubię grać bo za dużo kampienia. Najwiecej zabawy miałem na LT zanim zaczęło je rzucać na absurdalnie wysokie tiery redukując ich funkcje do spotowania. Równie dobrze mogli by dać opcje żeby zdemontować działo, wtedy bez ammo I działa był by jeszcze szybszy i zwinniejszy bo i tak nawet na goldzie ciężko idzie coś spenetrować tak jak teraz MM losuje. Także na chwilę obecną zostały mi MT a CDC chyba najfajniejszy. Kiedyś jeszcze typ59 był tajnym bravlerem póki nie dostał nerfa do mobilnosci, czy amx1390 zanim przestał ładnie penetrować E75 z boku w ammo racka. Względnie nie pogardził bym szybkim i zwrotnym TD a`la ELC Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Shamoth no z tymi HT tak nie jest do końca

Fakt często widac debili, którzy kampią ciężkimi koło Art co jest parodią

Ale HT to głównie walka w zwarciu i na przepychaczach które są prawie na każdej mapie

Taka premka IS-6 ( swoją drogą świetny czołg ) jest typowym czołgiem na bitwe w zwarciu. Dlatego na Ruskie działa mówię Szotgany Biggrin
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz
(19.08.2017, 06:09 UTC)Biomm napisał(a): Shamoth no z tymi HT tak nie jest do końca

Fakt często widac debili, którzy kampią ciężkimi koło Art co jest parodią

Ale HT to głównie walka w zwarciu i na przepychaczach które są prawie na każdej mapie

Taka premka IS-6 ( swoją drogą świetny czołg ) jest typowym czołgiem na bitwe w zwarciu. Dlatego na Ruskie działa mówię Szotgany Biggrin

Dokładnie, HT powinny walczyć na bliską odległość, trzeba pamiętać o tym, że zazwyczaj celność takiego działa nie powala, kampiąc topowym HT skazujesz drużynę na porażkę, chyba że jest kilku ogarniętych graczy to mogą wyciągnąć bitwę.

Dla tych, którzy zaczynają mogę podpowiedzieć kilka rzeczy.
Klasy czołgów i ich zadania :

* czołgi ciężkie - jak kolega wspomniał, walka w zwarciu
* czołgi średnie - pomoc drużynie poprzez flankowanie, czasem również spotowanie kiedy nie ma LT
* czołgi lekkie - oczy drużyny, ogarnięty gracz na lajcie to połowa sukcesu, tym typem czołgów jeżeli nauczysz się grać dobrze to resztą pojazdów również będziesz wymiatał, trzeba pamiętać że wyjeżdżając na tzw YOLO na początku bitwy giniesz a twoja drużyna zostaje bez spotera, dla mnie to są najważniejsze czołgi w bitwie, większość bitwy powinno się nimi grać pod drużynę, dopiero końcówka służy do nabijania dmg
* niszczyciele czołgów - głównie robienie dmg z ukrycia, zazwyczaj wyposażone w bardzo dobre działa, trzeba pamiętać żeby znów do bólu nie siedzieć po krzakach, wyczuć moment kiedy można już wyjechać i pomóc drużynie, są również czołgi tego typu które świetnie sobie dają radę w walce w zwarciu poprzez swój świetny pancerz - przykładem T110E3 czy JP E100 , jedna tylko rada - bez wsparcia są bezbronne ponieważ objechać czołg bez wieży dla meda czy lajta to pestka
* artyleria - najbardziej znienawidzona grupa czołgów we wot przez część graczy, wiadomo siedzisz w krzaku i walisz z widoku satelitarnego, tutaj dużo nie będę się rozwodził bo nie ma nad czym, na pewno wynik zależeć będzie od twojej drużyny, czy będą spotować i jak długo przeżyją, żebyś Ty miał czas na postrzelanie i cele.

Ktoś wcześniej pisał że nie może przebić czołgów tutaj kilka słów od czego to zależy :
* penetracja działa - im wyższy tier w grze tym lepsza, kiedy trafiasz na dół stawki trzeba poznać trochę czołgi i wiedzieć, że standardowym pociskiem nie przebiję tego czołgu więc należy załadować amunicję premium,
* weakspot - poznać słabe punkty czołgów, to jest bardzo ważna rzecz - polecam przeczytać --> https://worldoftanks.eu/pl/news/academy/...eak-spots/
* strzelanie - pamiętajcie o tym, że jeżeli jest możliwość to powinno się jak najlepiej skupić działo, czyli jak mierzysz do przeciwnika to kółeczko celownika ma zmniejszyć się jak najbardziej, najlepiej do końca aż się zatrzyma, jest wtedy największa szansa na trafienie tam gdzie mierzimy i przebicie
* pociski --> http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/...pcrheathe/

To jest tylko kilka podstawowych zasad, dla tych którzy pograli już w tą grę trochę to jest oczywiste, dla tych którzy zaczynają będą to pomocne rady. Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy czy rady chętnie służę.

"czołgiem!"
Odpowiedz
Tomek pisz Biomm lub Łukasz, bo dziwnie się czuje jak czytam Kolega Tongue

W końcu należymy do Husarzy nie trzeba dyplomatycznie Heheheh Smile
Odpowiedz
Będę pamiętał Łukasz Wink
Odpowiedz
Co to jest YOLO?

Wczoraj wieczorem z @Nizm0 pograliśmy w plutonie. Jak z nim jeżdżę to od razu idzie mi lepiej. Doradził zmianę magazynka w T-80 na szybkostrzelne działo. Jeszcze tylko 3000 expa do T-34. 

W CD'a będzie kod startowy do WoT z gold i T-127 i miejscem w garażu a dla starych wyjadaczy Excelsior V trier z miejscem w garażu.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
You only live once = raz kozie śmierć.
Odpowiedz
Dzięki
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
No w plutonie jest najfajniej Smile Nawet jak się przegrywa Wink

Ja zacząłem do WoT podchodzi w ten sposób

Obojętnie czy wygrywam czy nie, ważne żeby leciało srebro Biggrin  I nie bać się czasem zaryzykować jakiś manewrów
Ostatnio mnie namówili na WoTa i miałem fajową bitwe na Himie Tygrysem Hummerem
Mieliśmy ostry atak HT głównie Kloców Japońskich
Miałem pojedynek z 5 czołgami do pomocy Emil od kumpla
I co się stało? Standardowo goście zamiast po nas przejechać, zatrzymali się bo dostawali klepy. A wystarczyło przyjąć parę pestek i nas rozjechać. Właśnie tak się kończy dbanie o własne HP. Bardzo częsta sytuacja WoT

Wygraliśmy to właśnie przez to, że ich zatrzymaliśmy, a mieli wygraną w kieszeni

[Obrazek: 58d7d9db-70ed-4c31-a842-bc786227ef6f.PNG...iYzS6jE%3D]

[Obrazek: 283e172d-f17c-4694-bc42-32d48f9dcea9.PNG...H0UK33k%3D]
Odpowiedz