Przed Elitą grałem sporo w WoTa, teraz po ponad roku powróciłem i się ponownie uczę jak krać. Jeżeli chodzi o statystyki to idzie mi coraz lepiej. Po ostatniej zmianie MM jest różnie, niby jest mniejsz rozpiętość tierów czołgów i już się nie zdarza że walczysz z jakimś 3-4 tiery wyższym czołgiem i rzadziej się powtarzają mapy, ale znowuż zjebali co innego, teraz bywa że jednego dnia jestem 90% na topie a innego jakieś 5-10%. I teraz zależy jakim czołgiem grasz, jeżeli czymś szybkim mającym znośną penetrację, jesteś w stanie szybko zmienić flankę i objechać coś ciężkiego to sobie powinieneś zawsze poradzić, ale jak jedziesz czymś ciężkim i trafisz przed sobą twarde maszyny to robisz za mięso armatnie (dodatkowo problem sprawia jak jedziesz stockowym pojazdem)
Jak by kogoś interesowało oto
moje statystyki, jak by to powiedzieć fioletem nie jestem

. Ostatnio dążę w końcu do zdobycia pierwszego czołgu 10 poziomu. Jak ktoś chce mój nick to oczywiście Nizm0
Osobiście i jak to wielu Youtuberów na początek dla osoby bez doświadczenia mogę polecić linię radziecką prowadzoną do IS-7 po drodze jest wiele świetnych czołgów zaczynając od KV-1 na 5 tierze, przeważnie są dosyć twarde i odpowiednio się ustawiając bardzo trudne do przebicia, dosyć mobilne i posiadają niezłe lufy. Oczywiście warto sobie pooglądać kilka poradników na youtube.
PS. co do rebalansu to owszem statystyki niektórych czołgów często się zmieniają, ale głównie tych w drzewku. Czołgi premium jak są ruszane to tylko buffa jak zaczynają za bardzo odstawać i przestają radzić sobie na polu bitwy. Ale w przypadku nerfa czołgu premium można się domagać zwrotu, niestety nie dostaniecie kasy w przypadku zakupionego czołgu za gotówkę a jedynie wartość jego w złocie. Niestety większość czołgów dostępna jest wyłącznie za gotówkę i to często nie małą