Jakoś straciłem ochotę do gry...
(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): (...)
Taka tam Cobra:
https://eddp.co/u/5lQfkbEN

Niech Cię nie przerazi kwota na statku - 9,mln
Sam statek kosztuje - 200k
Uzbrojenie - 600k - ale zamiast Beama możesz zamontować coś słabszego na początek, np. dwa pulsy + dwa mc (coś na tarcze + coś na hulla), pamiętaj żeby zadbać o zasilanie i obronę, nie tylko o atak.

Więcej kasy Ci pójdzie na tarcze, elektrownie, silniki - ale zobacz że ten statek skacze ponad 20ly, i jest już szybki nawet bez zabawy z "pipsami" w zasilaniu.

No zdobycie 9M będzie dość trudne, ale no cóż...
A narzędzia typu Coriolis to znam Wink

(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): Kill Warrant Scanner - wiesz jak działa?
Natychmiastowo podaje cynk, czy cel jest czysty, a jeśli nie - to ile łącznie jest wart (o ile tak pamiętam).

(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): Wrzuciłem Ci też Advanced Discovery Scanner - jak będziesz latał z jakimiś misjami dalej to z tą wersją skanujesz cały system od razu, nie musisz korzystać z Beacona przy gwieździe, a mapy sprzedasz na stacjach = kasa + ranga w eksploracji
Też fajno, ale na wszelki wypadek nauczyłem się w Jarocinie latać na tzw. paralaksę Wink

(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): 4 sloty wolne - możesz tam zamontować czy cargo, czy kabiny, czy srv, czy fuel scoop - wolna wola. Przy tej elektrowni co dałem, spokojnie powinno uciągnąć bez większego zgrzytu Smile
No właśnie myślałem nad dodaniem AFMU, DSS, hangar SRV i Fuel Scoop. Łącznie podbija cenę do blisko 11M (0,5M insurance), ale zasięg wynosi nadal 21 Ly -> https://eddp.co/u/rnwwGfav

(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): Pewnie magicy od buildów złożyli by Ci coś lepszego - ale chciałem Ci pokazać jakiś kierunek działań. Inżynierami się na razie raczej nie przejmuj, z czasem się nimi zajmiesz, zadbaj najpierw o coś na czym możesz i zarabiać i się dobrze bawić Smile

Jak wymaksujesz ten statek, szybko się spłaci.

No to trochę to zajmie... Wink

(17.06.2017, 07:10 UTC)dasketh napisał(a): UWAGA: Nie sprzedawaj staków z modułami, osobno moduły, a później statek. Mniej stracisz na transakcji Smile

No właśnie tak robię już od jakiegoś czasu w innych grach, aczkolwiek myślę, iż dla Orzeła pewnie też znajdzie się jakieś zajęcie... Wink

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
(17.06.2017, 17:15 UTC)ShiMan napisał(a): No zdobycie 9M będzie dość trudne, ale no cóż...

Normalnie nie czytasz co się do Ciebie pisze :Tongue W jeden wolny dzień na RES w systemie z CG możesz zarobić na statek z dużym skokiem do wożenia pasażerów (co umożliwia robienie misji po 3-24m za wykonanie np. 9 - 27 skoków). Żadne eksploity czy relogi. Nawet bez naciągania mechaniki. Jak nie masz czasu to 4 dni.
Nawet  dedykowanych buildów specjalnie nie potrzeba.

Przyłączę się do opinii, że początkowy etap jest najfajniejszy. Dlatego robiłem Clear Save. Jednakże zrobiłem to w erze strumieniami płynących kredytów i 600 milionów zrobiłem w miesiąc (bez eksploitów).
Odpowiedz
(17.06.2017, 17:34 UTC)Crazied napisał(a): Normalnie nie czytasz co się do Ciebie pisze :Tongue

Wtedy to myślami byłem gdzie indziej, sorewicz Tongue

Odpowiedz
Generalnie jak chcesz zarobić to jaki problem kupić Vipera i zrobić go do walki spytać się na TS czy ktoś nie chciałby ci pomóc zarobić i polecieć nawet do Resa fajnym skrzydłem i zarobić pieniądze jak będzie dobry spawn to pewnie 5mln w godzinkę zarobisz, generalnie zarabianie pieniędzy w Elicie w tej chwili jest dużo prostsze niż było jak zaczynałem grać
Odpowiedz
Podstawą to tak faktycznie jest komunikacja, dlatego wpadaj częściej na TS. Ostatnio trochę mniej Nas tam siedzi, bo fajna pogoda była Tongue

A tak na poważnie, wielu z Nas lata po okolicy i działa z różnymi rzeczami. Zapytać się bezpośrednio jest lepiej - może ktoś będzie miał ochotę po prostu polecieć z kolegą pilotem postrzelać na RES? Czemu nie? Masz ogrom możliwości dowiedzenia się co i jak, tylko wystarczy z Nami posiedzieć i pytać - każdy doradzi, podpowie ze swojego doświadczenia. Każdy z Nas ma różne metody na grę i różnie zaczynał.

Co do tych 9 mln nie zrozumiałeś mnie - kupując statek, powoli go ulepszasz - lecisz na RES -> zarabiasz -> kupujesz ulepszenie = łatwiejszy kolejny lot, itd.

Dałem przykład nabijania kasy na walce w RES, ale jak Mathias i Crazied mówią też o pasażerach - bardzo opłacalne zajęcie, a masz haulera. Możesz doczłapać do np. Dolphina, który po pierwszym inżynierze ma bardzo dobry skok (bazowy też niezły), a możesz w nim zamontować kabinę wielkości 5, co daje np. 6 osób przy wersji First Class. Przy odpowiednim wyrobieniu sobie reputacji u jakiejś frakcji trafiają się misje na przewóz VIPa ze stacji do konkretnego miejsca (np. za 2-7 mln), albo zabranie na wycieczkę przez 2-3 miesjca (za np. 7-9 mln) itd.

Na ASP masz już internal wielkości 6, itd Smile

Jest ogrom możliwości rozwoju i zarabiania początkowego kapitału na lepsze statki, ASP to faktycznie koń roboczy na pewnym etapie każdego pilota, chyba jest niewiele osób, które nie posiadają tego statku w swojej flocie.

Namówiłem Cię na SB na założenie tego tematu - widzisz jaki jest odzew z ekipy... wystarczyło zapytać Biggrin
Odpowiedz
(17.06.2017, 18:06 UTC)dasketh napisał(a): Namówiłem Cię na SB na założenie tego tematu - widzisz jaki jest odzew z ekipy... wystarczyło zapytać Biggrin

Dzięki Biggrin

Odpowiedz
Mogę polecieć i pomóc nakopać Painite dla kolegi na lepszy start. Już nie raz tak robiłem. Jak dobrze pójdzie to i za 70k można sprzedać za tonę. Tylko musiałbyś mieć jakiś statek z cargo i collector limpet controllerem. Powiedz tylko kiedy najczęściej można Cię spotkać w grze (w jakie dni tygodnia i godziny mniej więcej). Można się jakoś zmówić Smile
Odpowiedz
Dwa słowa: AKADEMIA CALVARIANA

Tysiące zadowolonych klientów, kurs zawiera uzyskanie pythona (porządnie wyposażonego) i 3 podstawowych inżynierów.

ZAPISZ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Kontakt przez pw.
Odpowiedz
Poleciałem na Jaarn i spowrotem do Maska - + 480K. Impra na HiRes w domu z CMDR Drakkainenem - 2.2M.

Całkiem nieźle - sobie pierw odpicuję Imperialnego Orzeła, a potem zajmę się Haulerem. W takim tempie odpicowanie Cobry faktycznie krótko zajmie Biggrin

Odpowiedz
OK, ostatnio mi się trafiają roboty z łańcuchem (Follow Up-y). Jak dotąd to były jedynie "Planet Scan".

Pytanie mam takie - jak mam ominąć/skasować ochronę posterunku żeby mnie nie skasowali przed pobraniem danych z wieży?

Odpowiedz