Ja jeszcze dodam od siebie, żebyś przy wyborze audio zachował zdrowy rozsądek, bo porady @Yata_PL to najkrótsza droga do audiofilstwa, a wtedy ci budżetu zabraknie na kable
Odnosząc się do powyższego wpisu:
1. Oczywiste, że budżet każdy jakiś ma i warto się go trzymać. Co do kabli wystarczą "dobre" 10 PLN za metr to max, powyżej zaczyna się voo-doo

2. Mam wrażenie, że autor wątku chce mieć i słuchawki i głośniki, wiec dedykowany tor raczej odpada, zwłaszcza wyspecjalizowany.
3. Prawda
4. Dobry wzmacniacz i kolumny za około 5k można spokojnie kupić - nowe.
5. Forum ludzi ogarniętych audiofilizmem choć można wyłuskać wartościowe informacje, od siebie dodam nieco normalniejsze mp3store.pl
6. Fajna impreza byłem kilka razy "służbowo"

7. Audiofilizm
8. Kable mają wpływ na brzmienie bardzo znikomy, a cyfrowe żaden - co za różnica czy prześlesz zero czy jedynkę kablem za bilion cebulionów czy szprychą rowerową? To wciąż zero albo jedynka - w przypadku cyfry albo jest sygnał albo go nie ma. W analogowym torze dochodzi kwestia modulacji i strat sygnału co dla nie ogarniętych audiofilizmem jest pomijalne. Chyba, że ktoś wydał na tor 25k i ciągle mu mało to owszem są takie kable w cenie używanego auta (za metr)
9. Ma znaczenie, a zwłaszcza eliminacja odbić. Dużo miękkich powierzchni wpływa pozytywnie na brzmienie (kwiatki i inna roślinność w pokoju mogą pomóc) - chodzi o to żeby fala akustyczna uległa rozproszeniu. W pomieszczeniach z jedną ścianą wyraźnie dłuższą ustawienie głośników (stereo) w kątach krótszej ściany będzie skutkowało podbiciem basu, a na dłuższej ścianie podkreśli scenę. Audiofilizm ale tym razem darmowy lub związany z niewielkim kosztem. Warto się pobawić.
10. Ryzykowne i w zależności kogo poprosisz o towarzystwo grożące audiofilizmem (przez zarażenie)
A tak poważnie uważam, że na audio zawsze warto wydać "sensowne" pieniądze - odsłuch dobrze dopasowanego toru daje wiele radości i satysfakcji ze słuchania ale autor wątku chyba nie o taką pomoc prosił sądząc po przykładach jakie pokazał. Choć słuchawki akurat są bardzo spoko, choć należy mieć na uwadze, że to konstrukcja otwarta ze wszelkimi jej wadami i zaletami.