"Stary" Windows a nowy komputer.
A nie lepiej zrobić czystą instalkę z nowymi czystymi sterownikami, zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że coś się gdzie będzie gryzło. Stary dysk później podpiąć jako dodatkowy i skopiować najważniejsze dane.
[Obrazek: KpB4998.png]
Odpowiedz
(09.04.2017, 19:01 UTC)kuchi napisał(a): A nie lepiej zrobić czystą instalkę z nowymi czystymi sterownikami, zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że coś się gdzie będzie gryzło. Stary dysk później podpiąć jako dodatkowy i skopiować najważniejsze dane.

migration toole - to udogodnienie własnie dla nowych czystych instalacji win po zmianie warstwy hardwarowej, nie trzeba sie męczyć na "recznym" z instalowaniem apek, narzędzi, gier, konfigurowanie poczty, przeglądarek, przypominanie sobie haseł - wszystko zależy co kto ma na starym kompie , ja sobie takie apki cenie - w moim przypadku ręczna instalcja to robota na minimum 10 wieczorów , czyli odtworzenie i konfigurowanie stanu tego co mam na dysku SSD systemowym 256 GB. Dodam ze pamieć bywa zawodna i człowiek zwyczajnie zapomina sobie cos zbackupowac z dysku systemowego lub nie umie sobie przypomnieć jak to miał ustawione. W moim przypadku straty ważnych danych bywają bolesne i kosztowne.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Najlepiej zrobić czystą instalkę i ewentualnie przerzucić STEAM lub zainstalowac nowy i wszystko podlinkować ja tak mam teraz, o dziwo gry chodzą, kilkadziesiąt sztuk , rejestr czysty w windowsie wogóle ich nie widać, ale to tylko Steama dotyczy i na W7 tak się udało przypadkiem.

Przekładka dysków wyszła mnie dwa razy, idealnie, a kilka razy po takiej próbie, dobrze przygotowanej i tak nic, tragedia, jednak ja bym spróbował.
Nie wiem jak na WIN10 na XP i WIN7 dało radę.
Odpowiedz