Jak przemycić laptop - wyzwanie, pomysły
Rainbow 
Panowie zbliża się wakacyjny wyjazd... w tym czasie zbliżają się fajne eventy itd. jakie macie pomysły na przemycenie sprzętu grającego tak by nie zauważyła żona...

...dodam, że nawet jak się da go przemycić to potrzebne sa wymówki, by jeszcze z niego skorzystać np. informacje, że od 21:00 w sobotę mam spływ kajakowy odpada Tongue...

wszelkie pomysły mile widziane...

Cool
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Pytanie jak długi jest ten wyjazd i czym jedziesz. Jeśli bierzesz ze sobą kurtkę, ręczniki to próbuj wsadzić go zawiniętego pomiędzy. Jeśli jedziesz swoim samochodem, to w zasadzie problem solved.
Odpowiedz
(11.08.2016, 15:53 UTC)szarik napisał(a): Panowie zbliża się wakacyjny wyjazd... w tym czasie zbliżają się fajne eventy itd. jakie macie pomysły na przemycenie sprzętu grającego tak by nie zauważyła żona...

...dodam, że nawet jak się da go przemycić to potrzebne sa wymówki, by jeszcze z niego skorzystać np. informacje, że od 21:00 w sobotę mam spływ kajakowy odpada Tongue...

wszelkie pomysły mile widziane...

Cool

Z tego co widziałem to masz niezłego kloca więc albo zamierzasz grać z dala od niej środku nocy jak zaśnie, albo gdzieś w krzakach Wink
Odpowiedz
Najlepszym wyjściem byłoby rzeczywiście nie brać laptopa, bo po takiej przerwie jeszcze bardziej będzie się chciało Tobie grać Smile Eventy były i będą, więc nic straconego.
Jeśli jednak będziesz się upierać, by zabrać sprzęt ze sobą, to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie rozmowa z żoną i dogadanie się w tej sprawie. Zawsze możesz tłumaczyć to tym, że nie zawsze na wczasach jest piękna pogoda i w takich sytuacjach nie zawsze się chce grać w gry planszowe, karty czy inne jakieś...
Ja tak sprawy załatwiam i nigdy nie mam problemów. Wolę wywalić kawę na ławę, niż później niemiło zaskakiwać druga połówkę Smile

Odpowiedz
(11.08.2016, 16:09 UTC)Anukus napisał(a): Najlepszym wyjściem byłoby rzeczywiście nie brać laptopa, bo po takiej przerwie jeszcze bardziej będzie się chciało Tobie grać Smile Eventy były i będą, więc nic straconego.
Jeśli jednak będziesz się upierać, by zabrać sprzęt ze sobą, to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie rozmowa z żoną i dogadanie się w tej sprawie. Zawsze możesz tłumaczyć to tym, że nie zawsze na wczasach jest piękna pogoda i w takich sytuacjach nie zawsze się chce grać w gry planszowe, karty czy inne jakieś...
Ja tak sprawy załatwiam i nigdy nie mam problemów. Wolę wywalić kawę na ławę, niż później niemiło zaskakiwać druga połówkę Smile

Za dobre rady dajesz, aż nudą wieje Wink
Odpowiedz
(11.08.2016, 16:11 UTC)Calvarian napisał(a):
(11.08.2016, 16:09 UTC)Anukus napisał(a): Najlepszym wyjściem byłoby rzeczywiście nie brać laptopa, bo po takiej przerwie jeszcze bardziej będzie się chciało Tobie grać Smile Eventy były i będą, więc nic straconego.

Za dobre rady dajesz, aż nudą wieje Wink

No dobra, to inaczej Smile
Po kilku dniach wczasów powiedz żonie, że miałeś pilne wezwanie do pracy i musisz jechać. Do końca wczasów będziesz siedzieć sam w domu przed ED, a jeszcze na dodatek jak żona wróci to będziesz udawać tak zmęczonego, że będzie mieć wyrzuty sumienia, że się wylegiwała, a Ty zapierdzielałeś Smile

Laska gwarantowana hehe...
Odpowiedz
"Kochanie muszę wziąć laptopa bo postanowiłem codziennie kupować Ci prezent online i muszę mieć duży ekran, żeby nie kupić jakiegoś kiepskiego, poza tym chciałem też na bieżąco edytować Twoje wspaniałe fotki."
Odpowiedz
(11.08.2016, 16:20 UTC)Baton napisał(a): "Kochanie muszę wziąć laptopa bo postanowiłem codziennie kupować Ci prezent online i muszę mieć duży ekran, żeby nie kupić jakiegoś kiepskiego, poza tym chciałem też na bieżąco edytować Twoje wspaniałe fotki."

No i tu byłby fail, bo jak to edytować fotki? "Nie podobam Ci się, że musisz edytować?!" Biggrin
Odpowiedz
Szczerze to jedz na urlop bez laptopa Smile
Oczywiście wiele zależy od małżonki ale statystycznie to może się skończyć kiepsko dla ciebie chyba że jesteś cyborgiem jak ja i będzies zpoświęcał czas żonie aż ta padnie późnum wieczorem a grał przez reszte nocy Smile_
Odpowiedz
(11.08.2016, 17:50 UTC)Myr0n napisał(a): Szczerze to jedz na urlop bez laptopa Smile
Oczywiście wiele zależy od małżonki ale statystycznie to może się skończyć kiepsko dla ciebie chyba że jesteś cyborgiem jak ja i będzies zpoświęcał czas żonie aż ta padnie późnum wieczorem a grał przez reszte nocy Smile_

Popieram, zabierałem laptopa, tablet. Na lapie steam i gry, na tabie filmy i gry.
Miesiąc temu zabrałem już tylko taba, przydał się na wieczory i serial z sg-1.

Nie będzie tak źle, żebyś musiał gamingowego lapa brać. Wyluzuj, odczep się na chwilę od rzeczywistości, weź coś do oglądnięcia filmu/ serialu jeśli naprawdę nie będziesz miał co robić wieczorem... jestem singlem, sam byłem w pokoju więc posiłkowałem się do piwa tabem i serialem, po czym szwagier zaczął przy piwie spędzać u mnie wieczory.
Naprawdę będziesz tak sam jak ja? Że aż musisz brać lapka?
Odpowiedz