Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(01.06.2021, 13:08 UTC)Kpt. Shriner napisał(a): dzięki za info, przetestuje ale na razie jestem gdzieś z 2K lv od cywilizacji Shy  dobijam elitke w eksploracji  Blush  mam jeszcze jeden problem Rolleyes  znalazłem wrak a w nim skrzyneczkę (rys)

https://zapodaj.net/1c1232288ac78.jpg.html

Biggrin  miziam ją palnikiem ale nie mogę się do niej dostać, jak ją otworzyć ?

Miziaj wzdłuż krawędzi zamka Wink

[Obrazek: 4UaAHts.png]
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Cytat:Miziaj wzdłuż krawędzi zamka [Obrazek: wink.png]

Shy  próbowałem kilka razy zmarnowałem energii ale się nie przepaliłem - czyli wychodzi na to że to "babol", przy innym wraku był stojak z butlami tam bez problemu się przepaliłem i butle się wysypały Blush czyli czekamy na poprawki
Odpowiedz
Cześć,

Dlaczego części baz nie widzę w systemie?
Np w HR 8444, na mapie galaktyki jest Namgung Prospecting Complex.
Gdy jestem na mapie systemu, to nie mogę tego znaleźć. Nie mogę też znaleźć w lewym panelu w na liście w zakładce navigation.
Zaznaczę, że mam dodatek Horizons i mogę lądować w bazach na planetach.

Songster
Odpowiedz
Zrobiłeś skan planety DSSem?,tzn czy ją zmapowałeś,jak nie to możesz nie widzieć wszystkich obiektøw.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Na mapie galaktyki pokazuje, że ta baza jest około 2700 ls od gwiazdy. Zeskanowałem DSSem wszystkie planety w tej okolicy i nic nie ma. A może ta baza jest gdzieś w przestrzeni? Tylko dlaczego jej nie widzę?
Odpowiedz
Wejde do gry i sprawdze bo i tak mi się nudzi,a mam blisko.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
(04.06.2021, 21:11 UTC)Songster napisał(a): Na mapie galaktyki pokazuje, że ta baza jest około 2700 ls od gwiazdy. Zeskanowałem DSSem wszystkie planety w tej okolicy i nic nie ma. A może ta baza jest gdzieś w przestrzeni? Tylko dlaczego jej nie widzę?

W Horizons tego nie znajdziesz. Ta baza istnieje tylko w Odyssey, na księżycu 6 E
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
Dobrze wiedzieć.Bo też z ciekawości chciałem to sprawdzić.

Odpowiedz
To teraz pytanie:
Wchodzę sobie w commodities market, najeżdżam na produkt i po prawej stronie wyświetlają mi się ceny na różnych stacjach. Gdzie jest informacja, że dana stacja jest tylko w dodatku Odyssey i do niej nie mogę polecieć?
Odpowiedz
tego jeszcze nie naprawili - niektórym gra pokazuje bazy z Odyssey niestety - albo to taki chwyt reklamowy żebyś kupił Odyssey Smile
Odpowiedz