Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Tak wiem ale nie mam jeszcze ani jednej elitki.
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
@Kadmilos...

mapuj wszystkie ELW na swojej drodze życia...
Elita w eksploracji jest najłatwiejsza do zrobienia
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Nie zapomninajcie ż emozna kupić kombinezony na poziomie 3 od ręki - bez samodzielnego upgradu. Trzeba tylko poszukać Smile
A miałem już informacje że ktoś kupił zinżymierowaną broń z efektem szybkiego przeładowywania.
Odpowiedz
Witam.Czy w tej odyseji można lądować na każdej odkrytej planecie?
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
nie, nie wszystkie maja warunki pozwalające wytrzymać w kombinezonie.
Jednak zanim się zniechęcisz - w horizons też się nie dało wszedzie wylądować i ludzie się przez kilka lat świetnie bawili i jeszcze bedą bawić... Odyssey pozwala ci odwiedzić kilka.. dziesiąt albo setek milionów planet więcej... Więc rozpatrywanie w ogóle tego, że nie da się wszedzie wylądować jest bezcelowe przy skali mapy jaką dostalismy do zabawy. Kupuj w ciemno, jedyne co to jeszcze mało fps i zrywa połaczenia ale to norma we Frontierze - niedługo połatkują i będzie git.

Skoro nawet Cyberpunk stał się grywalny ( posiadacze PS4 niech się nie odzywaja Smile ) to tu też będzie dobrze.
Odpowiedz
- moje pytanie jest trochę z innej beczki, mamy nowe materiały do ulepszania sprzętu, kombinezonów itd ale gdzie je zdobyć gdy człek jest pacyfistą ? (ze względu na fps-y Biggrin )

- pyt 2 (które może się wiązać z 1) na planecie znajduję jakiś budynek/obiekt itp podchodzę do niego ale na kilka metrów pojawiają się drony i mnie przeganiają - jaki jest sposób na infiltrację Rolleyes bo rozumiem że można tam znaleźć jakieś skrzyneczki

Tak na marginesie, poleciałem zaraz do bazy uszkodzonej przez robali licząc na widoczek zdemolowanych pomieszczeń, niestety ale w uszkodzonych obiektach nie można wysiadać Angry a szkoda
Odpowiedz
Te bazy z wiezyczkami i dronami to instalajcje jeszcze z horizons nic tam nie zrobisz oprocz zeskanowania slupow ale to i tak jesli bedziesz mial taka misję..

Skrzyneczki i szafki sa w nowszych instalacjach ale:
1) jesli trwa tam walka a ty sie nie opowiesz po ktorejs stronie to owszem mozesz chodzic swobodnie ale wszystko jest juz wybebeszone i otwarte..w pierwszych chyba 3 dniach cos bylo w szafkach ale juz chyba zaktualizowali wcOraj odwiedzilem 4 combat zony i wszystko bylo puste Sad

2) mozesz cos ukrasc z szafek jesli pojedziesz pojdziesz na jakas misje do takiej placowki ( gdy nie ma walk szafki sa pelne ) ale tu znowu co kilka krokow jestes skanowany..

3) najensowniej zbierzesz materialy na punktach zainteresowania ( poi ? ) sa takie gdzie znajdziesz canistry z towarem ( horizons) ale tez takie gdzie sa rozbite wraki i srv i jak sie pozbedziesz najemnikow - nie maja szans z SRV hehe, mozesz próć kazda szafke jaka znajdziesz.
Pamietaj o panelach do wyciecia w srv i roznie rozmieszczonych panelach na kadlubach statkow Smile
Odpowiedz
(31.05.2021, 09:14 UTC)MAGNUM354 napisał(a): najensowniej zbierzesz materialy na punktach zainteresowania ( poi ? ) 

i chyba na tym sie skupię, na razie Smile  dzięki za info

ps. mam taki problem, skanuje planetę i znajduje 1 biological, wysyłam "próbniki" i po skanowaniu na liście mam tylko 4 miejsca katastrof ? coś się zmieniło w eksploracji ?
Odpowiedz
@Kpt. Shriner ja zacząłem od misji typu support - przywrócenie zasilania. Filtrujesz sobie tego typu zadania w terminalu na stacji. Co by było bezpieczniej lecisz swoim statkiem z srv na pokładzie. Na miejscu jeśli masz przeciwników - srv dobrze sobie z nimi radzi. Jak już oczyścisz teren, zostaje przeszukiwanie wszystkich budynków - zwracaj uwagę na przedmioty na stołach i beczkach oraz szafki. Niektóre są zamknięte, od dołu masz czerwony lock, który przecinasz laserem. Spotkasz też data pad/panel, nie pamiętam dokładnie, wyświetlacze z których możesz pobrać dane.
Skafander typu Maverick, ma najwięcej slotów - https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Suits

o7
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
(01.06.2021, 06:13 UTC)[Cornholio] napisał(a): @Kpt. Shriner ja zacząłem od misji typu support - 
o7

dzięki za info, przetestuje ale na razie jestem gdzieś z 2K lv od cywilizacji Shy  dobijam elitke w eksploracji  Blush  mam jeszcze jeden problem Rolleyes  znalazłem wrak a w nim skrzyneczkę (rys)

https://zapodaj.net/1c1232288ac78.jpg.html

Biggrin  miziam ją palnikiem ale nie mogę się do niej dostać, jak ją otworzyć ?
Odpowiedz