Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
(03.12.2020, 16:14 UTC)TADEK+OO7 napisał(a): Siemanko poszukuje hotspota na Osmium . Moze ktoś wie ,albo jak znajdować spoty ,latam po systemach i nie mogę znaleźć możne jest jakiś sposób .Z góry dzięki za pomoc.
Zajrzyj na strone edsm albo inara(masz zainstalowany detail surface scaner?)
(03.12.2020, 16:14 UTC)TADEK+OO7 napisał(a): Siemanko poszukuje hotspota na Osmium . Moze ktoś wie ,albo jak znajdować spoty ,latam po systemach i nie mogę znaleźć możne jest jakiś sposób .Z góry dzięki za pomoc.
Discord IMU:
https://discord.gg/fyGrYam
Kanał: #rock-finder-bot-spam
Komenda: $help
I wyświetli Ci opcje poszukiwania hotspotów lub Overlapów
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
akurat osmium to wszedzie jest, podleć do pierścienia, zeskanuj, wybierz spot i kop
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Plebix 007
06.12.2020, 16:36 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2020, 16:53 UTC przez Plebix 007.)
Witam , jestem nowy i mam 25% paliwa i rok do celu temperaturę 59-60 stopni a skoku nie mogę zrobić. Pomocy wyświetla się align with escape vector
@Plebix 007 Przejść tutoriale i nauczyć się podstaw gry, to będzie najlepsze na początek
(06.12.2020, 16:36 UTC)Plebix 007 napisał(a): Witam , jestem nowy i mam 25% paliwa i rok do celu temperaturę 59-60 stopni a skoku nie mogę zrobić. Pomocy wyświetla się align with escape vector
Prawdopodobnie awaryjnie wyrzuciło Cię z super cruise przed gwiazdą.
Jeśli nie masz osobnego klawisza do uruchamiania supercruise to zaznacz dowolny cel w systemie gdzie obecnie jesteś, włącz napęd i kieruj się na wektor ucieczki. https://www.youtube.com/watch?v=mXHiAkZhPkY
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 3
Reputacja:
21
Platforma:
CMDR: gnievmir
Skoro wyświetla się "align with escape vector" znaczy, że wpadłeś w strefę wykluczenia, masz uruchomiony supermarsz, lecz musisz ustawić "nos" statku na wprost wektora ucieczki. Z lewej strony głównego skanera zaraz za wskaźnikiem temperatury jest takie śmieszne kółko z krzyżykiem, w którym "biega" inne, małe białe kółeczko. Tak manewruj by to małe kółko znalazło się w centrum tego większego a przed Twymi oczkami ukaże się magiczny "wektor ucieczki" w kolorze niebieskim 
Jednakże małe kółko musi być wypełnione. Jeśli będzie puste w środku znaczy, że jesteś tyłem do celu.
Ja z reguły jak mi się zdarzy wpaść w EZ, czyli polecę za blisko gwiazdy/planety bez możliwości ladowania to robię tak.
1. zaznaczam winną gwiazdę/planetę
2. kierując już wspomnianym radarem po lewej stronie (kółeczko z tancujaca kropka w srodku) ustawiam się tak aby gwiazda/planeta była idealnie za mną (kropka jest pusta w srodku). Tak manualnie ustawiamy się na vector ucieczki.
3. Włączam supercruise i zachowuje zimną krew. Nie wskazane jest używanie boosta, a jeśli temperatura przekracza 100% polecam użyć heatsinka jeśli jest na wyposażeniu.
I tyle, jesteś wolny.
Trochę inny scenariusz ma miejsce jeśli Cię wywali w neutronówce lub białym karle
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Plebix 007
Dzięki wszystkim za rady, musiałem oddalić się od gwiazdy. Pozdrawiam
No, w białym karle trochę inny scenariusz, głównie "eject".
|