Oko ludzkie widzi klatkowanie przy wartościach poniżej 25 fps, dlatego filmy analogowe były puszczane z prędkością 24 klatek na sekundę, co nie powodowało w kinie żadnych problemów. Blokada na 60 fps (jak na przykład jest w ED) jest ze sporym zapasem. Dlatego nie ma sensu męczyć komputera czymś, czego nie dostrzegamy i tak. Wiem, że świat się zmienia i człowiek adaptuje do technologii, ale nie uwierzę, że nawet najlepsi gracze ze światowej czołówki dostrzegają pojedyncze klatki przy tych 60 fps.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: TADEK+007
Mam pytanie jak dotrzeć do systemy Kopernik może wiecie ?  Bo nie mogę wytyczyć trasy.
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 3
Reputacja:
21
Platforma:
CMDR: gnievmir
Ustawiasz "Fastes routes" + use jet-cone boost.
Metoda na koki pośrednie:
Najpierw kurs na ROHINI a później KOPERNIK
W drodze powrotnej wyznacz kurs na AUCOKS JJ-S B10-1 a stamtąd już w miejsce docelowe, przykładowo HR8444
Możesz wyznaczyć sobie inne punkty pośrednie ale w tych, które zapodałem znajdują się bazy więc w razie czego jest też i serwis.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
(29.11.2020, 15:21 UTC)TADEK+OO7 napisał(a): Mam pytanie jak dotrzeć do systemy Kopernik może wiecie ? Bo nie mogę wytyczyć trasy.
Ustawiales filtry fastest route economic albo jet cone boster moze to cos da,a ile masz skoku?
Jest ponad 20k ly. Trzeba polecieć 2k w kierunku mniej więcej, a potem już wytyczy. Najlepiej ustawić się na pierwszą mgławicę z bazą po drodze.
Liczba postów: 58
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Karinka
.png) .png) .png) .png) .png)
29.11.2020, 20:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2020, 21:47 UTC przez Karinka.
Powód edycji: poradziłem sobie
)
Witam, dostaję komunikat w SO :
Twój EDMC nie jest podłączony pod Companion API, nie można uzyskać danych o pilocie
Ale sama wtyczka działa, bo widzę że przesyła dane. Mogę brać misje z SO?
EDIT
dobra wszystko działa EOT
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."
Reputacja:
3
Platforma:
Szukam Interstellar Factor w okolicy HR 8444. Mój galaxy map nie chce tego znaleźć. Jest coś takiego w okolicy stolicy?
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."
Polecam zapoznać się z tą stroną, znajdziesz tam odpowiedź na swoje pytanie https://inara.cz/
Reputacja:
3
Platforma:
Dzięki śliczne, już znalazłem. Konkretna stronka, super!
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
Mam takie pytanie odnośnie naszego systemu słonecznego.Dlaczego nie można wylądować na księżycu.Męczyłem się kilkanaście godzin żeby dostać przepustkę do sol a tu takie rozczarowanie.Przecież księżyc nie ma atmosfery wiec lądowanie dopuszczalne,a te lenie z frontier nawet się nie przyłożyli aby go chociaż porządnie oteksturować więc oglądanie z daleka też nie sprawia przyjemności(ustawienia full hd).
|