Microsoft Flight Simulator 2020
(17.08.2020, 19:43 UTC)Kriztozz napisał(a): To co, Hussarskie linie lotnicze??

Jestem za !!
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Po premierze mogę powiedzieć jedno - jestem zachwycony. Polatałem w Becie, teraz gram na pełniaku i cały czas banan na gębie (zabawa w lądowanie w znanych mi miejscach Warszawy - bezcenna). Jutro będe optymalizował HOTASa i faktycznie warto by pomyśleć o TWH Airlines.
Odpowiedz
Heart Bajka po prostu bajka Heart Przyjemność z latania nad rodzinnym miastem powala z nóg. Mam kilometr od domu małe trawiaste lotnisko i jest ono w grze! poezja. Oczywiście wsio ustawione na LIVE więc jakby nie inaczej po dwóch tygodniach cudnej pogody dziś musiało lać  Biggrin Ale i tak zaliczone 3 starty i 3 lądowania z tego ostatnie w nocy jak na gościa, który dopiero zaczyna to jestem zadowolony. Banan od ucha do ucha. Przy okazji się wydało że mój Hostas dogorywa i idzie na śmietnik ale jutro X-52 Pro będzie na mnie czekał. MEGA giera.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Odpaliłem, wstępnie ustawiłem podstawy na HOTAS'a i fruuuuu.. O ile wrażenia z samego latania jak najbardziej pozytywne, to zawiodłem się mapami. 
Startowałem (jak chyba większość) z rodzinnych terenów, czyli w moim przypadku Katowice-Pyrzowice. Niby mam pozałączane wszystkie synchronizacje pogody, map, itp. ale lekko rozczarowało odwzorowanie terenu. Lotnisko w Pyrzowicach wygląda trochę jakby z lat 80-tych, w samych Katowicach, gdybym nie znał ich jak własną kieszeń, to np. takiego Spodka w życiu bym nie znalazł, bo w grze to po prostu jakiś betonowy walec. Średnicówki nie ma w ogóle, dzielnica moich rodziców w mieście obok, zabudowana jakimiś familokami chyba z okresu międzywojennego, etc. Ogólnie trochę kichowato, zastanawiam się czy czasem ja czegoś nie skopałem z tą synchronizacją "na żywo" map.
PS. Do Husarskich Linii Lotniczych też składam podanie Wink
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Tak krawiec szyje jak mu materii staje. Si od tworzenia świata nie zrobi cudów z map BING jeśli zdjęcie satelitarne było zrobione pod kontem prostym to skąd ma wiedzieć jaka jest fasada budynku. A i sama jakość fotek tam powoduje że ciężko coś dobrego z tego zrobić. Co do Spodka to jest to 4aczej niestandardowy budynek co mocno utrudnia SI interpretacje obrazu. Jeszcze nie czas na grafe z Matrixa.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Zgłębiłem trochę temat tych map, no i niestety kolega Baddog ma rację. Jest jak jest i nic Pan nie zrobisz (chyba żeby własnego DLC wydać z konkretnymi miejscówkami  Wink )
Wczoraj o mało nie spadłem z nieba, kiedy zobaczyłem na Wawelu klockowaty drapacz chmur, zamiast jednej z wież zamkowych.  Confused

Odpowiedz
Niestety nasza Polska nigdy nie była i nie będzie priorytetem dla MFS2020.
Ale jest tyle świetnych miejsc na świecie do odwiedzenia. Tyle ciekawych lotnisk do lądowania.
Drzewiecki zrobi największe polskie lotniska + miasta  i będą on płatne ale warte zakupu.
Co do innych lotnisk to jeśli symulator się spodoba to gracze je stworzą
Tak to wygląda po kilku latach w XP-11:
https://xppl.org/mapa-polskich-scenerii-x-plane/
Gra wyszła wczoraj Wink
ps.
Drzewiecki Design wydał właśnie darmowe "Warsaw City Airports for MSFS" (121 MB)
https://www.facebook.com/DrzewieckiDesig...8246328702
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Serio są wszystkie lotniska nawet nieutwardzone ? Czyli nożna latać po USA cesną i lądować w tysiącu miejsc, które są choćby podobne do oryginalnych. ???

Pytam bo mnie zaciekawiliście Biggrin Chętnie poznał bym parę miejsc, które znam z książek Smile
Odpowiedz
No to dodawajmy się Szanowni do znajomków w grze. Mój nick to PAKU74, zapraszam  Smile
Może się uda zorganizować jakieś wspólne latanko, soon

Odpowiedz
Mój to standardowo DevoloPL Smile
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz