Aplikacja monitorująca ceny LTD
Witam wszystkich w swoim pierwszym wątku na tym forum.
Popełniłem ostatnio aplikację, która zbiera informacje o LTD z Inary i wyświetla je w powiadomieniu w telefonie (Android). Pozwala to znacznie szybciej sprawdzać ceny i ew. siąść do kopania kiedy są wysokie. Jestem świadom, że nie jest to szczyt przydatności, ale pozwala to nieco usprawnić cały proces. Załączam Link do pobrania aplikacji z dysku google (sklep play jest w planach i zależy od zainteresowania) oraz screeny jak to wygląda.
[Obrazek: n5JFskI.png]
[Obrazek: UYb2yTi.png]
Jeżeli ktoś miałby jakieś pomysły na usprawnienia albo znalazłby jakiś błąd, to byłbym wdzięczny za zgłoszenie go. Sama aplikacja była testowana jedynie na Xiaomi Mi a3 z Androidem 9 dlatego prosiłbym również o zgłaszanie na jakich urządzeniach aplikacja ma problemy.
O7
Odpowiedz
(20.04.2020, 09:30 UTC)Trufel Aubaris napisał(a): Nie wiem jak z błędami, ale to pewnie kwestia testów. Jeśli chodzi o pomysł i prostotę - MEGA! Leci rep za obecny stan.

Właśnie chcąc wytestować jak najwięcej przypadków przed "główną premierą" wrzucam tutaj, żeby wyłapać jak najwięcej ewentualnych błędów

(20.04.2020, 09:30 UTC)Trufel Aubaris napisał(a): Nie wiem jak z błędami, ale to pewnie kwestia testów. Jedyne, co może być przydatne, zwłaszcza jak się ogląda w telefonach, to format liczb. Poprawiłbym na xxx xxx xxx Cr, czyli ze spacjami tysięcznymi. Będzie czytelniej. Jeśli chodzi o pomysł i prostotę - MEGA! Leci rep za obecny stan.

A co do formatu liczb, słuszna uwaga.
Odpowiedz
Nie jestem fanem dublowania istniejących funkcjonalności, a to samo robi http://edtools.ddns.net/miner
Do tego nie instaluje apek do nieznajomych ludzi z internetu (nic osobistego) Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(20.04.2020, 09:40 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Nie jestem fanem dublowania istniejących funkcjonalności, a to samo robi http://edtools.ddns.net/miner
Do tego nie instaluje apek do nieznajomych ludzi z internetu (nic osobistego) Biggrin

Funkcjonalność nie jest dublowana, bo celem aplikacji jest wyświetlanie cen w powiadomieniu "pod ręką", żeby wyeliminować potrzebę wchodzenia na stronę, podawania systemu, sortowania wyników itd. A co do braku zaufania, całkowicie się zgadzam dlatego jeżeli jest w squadronie jakaś zaufana osoba orientująca się w programowaniu, to mogę jej wysłać kod do weryfikacji i wstawiłbym link do wersji skompilowanej przez niego.
Odpowiedz
osoba by się znalazła - ale niech się sama zgłosi - ja tam chłopa nie bedę obciążał dodatkową robotą Smile
Odpowiedz
ED-Market
Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz