Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Przy lataniu na myszy masz takie dodatkowe wskaźniki. Kropka to środek, a strzałka to kierunek, w jakim obracany jest statek. Jeśli nie możesz utrzymać kierunku lotu to ważne pytanie czy latasz na wspomaganiu czy bez niego (Flight Assist) bo bez tego na myszy jest diabelnie ciężko (na joyu pewnie też). Większość czasu spędzam z włączonym wspomaganiem, a wyłączam kiedy potrzebuję tego, przeważnie w trakcie walki.
[Obrazek: NQO7kTs.jpg]
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Pomogło troszkę dodanie relatywności do osi X w myszce. Ale i tak kręci mi się w głowie.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
To masz jeszcze moje ustawienia myszy może jakoś to pomoże  Wink
[Obrazek: QgslDxN.png]
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Wpadłem na pomysł, że coś z plikami ustawień miałem pomieszane po odłączeniu dżojstików.
Przeniosłem katalog i sprawdziłem integralność w Steam. Ściągnęło ustawienia i jest o niebo lepiej.
Dzięki za ustawienia za screena.

Polecam spróbować wylądować z FAOFF w systemie WOLF 905 (blisko SOL) na pierwszej planecie.
Najlepiej zrobić to na słuchawkach z włączonym DTS Headphone:X w opcjach audio.

Bez FAOFF też jest fajnie Wink prawie 5g.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Cześć, 
mam do was wszystkich pytanie męczące myślę wielu a mnie w ostatnim czasie nawet bardzo wiecie może na czym można szybko sporo zarobić. latam w okolicach waszego systemu rodzinnego wykonując misje dla was (żeby złapać reputację) ale chciałbym sporo zarobić tak na wszelki wypadek wykupu czy nawet chęci kupienia nowego statku. 
Kiedyś spotykałem "seeking luxuries" ale nie wiedziałem jak ko wykorzystać, teraz już trocho o tym poczytałem ale nie mogę nic znaleźć. pomożecie.
Odpowiedz
(14.11.2018, 18:10 UTC)wolus85 napisał(a): Cześć, 
mam do was wszystkich pytanie męczące myślę wielu a mnie w ostatnim czasie nawet bardzo wiecie może na czym można szybko sporo zarobić. latam w okolicach waszego systemu rodzinnego wykonując misje dla was (żeby złapać reputację) ale chciałbym sporo zarobić tak na wszelki wypadek wykupu czy nawet chęci kupienia nowego statku. 
Kiedyś spotykałem "seeking luxuries" ale nie wiedziałem jak ko wykorzystać, teraz już trocho o tym poczytałem ale nie mogę nic znaleźć. pomożecie.

Napisz krótko, czym latasz i jakie możliwości ma Twój statek
Odpowiedz
(14.11.2018, 18:29 UTC)akerstache napisał(a):
(14.11.2018, 18:10 UTC)wolus85 napisał(a): Cześć, 

Napisz krótko, czym latasz i jakie możliwości ma Twój statek.

Latam alliance chellengerem, ładownia mała 64 jednostki ale reszta rozbudowana jak wysoko się dało. 
Odpowiedz
Załaduj kabiny pasażerskie chociażby buisness i detailed surface scanner. Spróbowałbym misji pasażerakich połączonych ze skanowaniem odwiedzanych systemów. Na reputacji Friendly już powiniwewś dostawać misje za milion i więcej. Wracasz, oddajwsz miaję i od razu sprzedajesz dane. Przydałby się też w miarę wydajny fuelscoop. Misje te z reguły wymagają odwiedzenia 2-3 miejsc oddalonych max do 300 ly więc z dobrym skokiem w godzine zrobisz takie dwie. Sam teraz latam dla zarobku, bo składam Pythona.
Odpowiedz
(14.11.2018, 19:26 UTC)akerstache napisał(a): Załaduj kabiny pasażerskie chociażby buisness i detailed surface scanner. Spróbowałbym misji pasażerakich połączonych ze skanowaniem odwiedzanych systemów. Na reputacji Friendly już powiniwewś dostawać misje za milion i więcej. Wracasz, oddajwsz miaję i od razu sprzedajesz dane. Przydałby się też w miarę wydajny fuelscoop. Misje te z reguły wymagają odwiedzenia 2-3 miejsc oddalonych max do 300 ly więc z dobrym skokiem w godzine zrobisz takie dwie. Sam teraz latam dla zarobku, bo składam Pythona.

Dzięki. ktoś jeszcze ma jakieś pomysły? Smile
Odpowiedz
Skoro jest Was co najmniej kilku "zarobkujących", to ja polecam zorganizować sie w skrzydło, i robić misje handlowe dla skrzydeł. Raz że wspólne granie daje więcej fun'u, dwa że i kasa lepsza niż za pasażerkę. Jak już złapiecie wyższą "repę" u frakcji, to misje za 15 MCr i więcej, wcale nie są rzadkością. 
Jak Wam się handelek znudzi, i reputacja u frakcji będzie odpowiednią, to można i militarne misje zacząć brać tzw. "Massacre" , równie dobrze płatne co handlowe. Tyle że tutaj już trzeba powalczyć.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz