Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Czy coś zmieniło po aktualizacji w grafice powierzchni planet? Odpaliłem wczoraj ED pierwszy raz od kilku miesięcy i zamiast dość konkretnych i w miarę ostrych terenów mam zamazane tło. I tak aż do wylądowania. Sprawdzałem na planetach icy i rocky i jest podobnie. Coś u mnie? (XBOX X)? Coś u nich? Tak teraz ma być?
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
A dałbyś screena?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
też to zauważyłem, ustawiewnie textur planety na ULTRA ( na PC ) też nic nie daje - w odległości jakichś 100-200 m od SRV teren wygląda jak papka. Inaczej się tego nie da opisać.
A ogólnie były zmiany w grafice - planetki nabrały kolorów - to pocżatek zmian w wyswietlaniu /rysowaniu planet wogule.
Odpowiedz
Dziwne, u mnie wszystko po horyzont ostre jak żyleta Wink Np. leżące na ziemi wraki sondy czy statku jestem w stanie wypatrzyć z kilkuset metrów, na długo zanim skaner łazika je wychwyci. W sprzyjającym terenie Outcropy też potrafię wypatrzeć przed skanerem. Mówię o PC. Ale mam też kopię na Xbox, mogę potem sprawdzić.
Odpowiedz
Przy drugim odpaleniu gry grafika się poprawiła. Tzn jest inaczej niż było przed aktualizacją ale chyba tak powinno być. Sprawdziłem znowu na skalnych i lodowych. Wylądowałem ale nie jeździłem łazikiem bo akurat miałem latadło bezłazikowe.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Hej, pytanie takie, czy jak kupie sobie Covas np Alix, to zmieni mi się tylko głos(ze standardowego na Alix) czy dojdzie więcej informacji głosowych?
Odpowiedz
Tylko głos Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(01.11.2018, 18:57 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Tylko głos Smile

Dzięki
Odpowiedz
Witam ponownie, pojawił mi się problem ze zdobyciem meritów poprzez undermining.
Jestem u Zieminy, poleciałem do Edmunda by rozwalić trochę Alliance Bureaucracy ships ale merity nie wskakiwały.
Strzelałem w systemach anarchistycznych LP 621-11 i San Tu.
Ktoś może mi powiedzieć czemu merity mi nie wpadają - bug czy coś istotnego przeoczyłem?
z góry dzięki za pomoc

Edit: sprawa załatwiona, musiałem polecieć do systemu Zieminy i w Power Contact "oddać informację" ile czego zniszczyłem i dopiero merity wskoczyły Smile
Odpowiedz
Czy jak mam na full materialu to limpety go automatycznie pomijaja (tak jakbym dal go do Ignore List), czy zbieraja i np. porzucaja obok statku?
Odpowiedz