Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Skrzydłowy jeśli inny gracz to tylko w OPEN/PRIVATE GROUP. Chyba że mowa o NPC.
EDIT:
Żebym dobrze zrozumiał, masz na myśli typowy WING czy MULTI CREW?
[Obrazek: 89334.png]
Odpowiedz
Pozatym Husaria nie lata w SOLO chyba że ktoś fotki robi Smile
Odpowiedz
@MikE13 Jakiego skrzydłowego?
- Znajomego? - niewykonalne w Solo
-NPC? - Crew Lounge w większości stacji.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(05.09.2018, 16:20 UTC)MikE13 napisał(a): Witam Wszystkich. Pytanie jest następujące: Czy można i w jaki sposób dodać skrzydłowego w wersji "SOLO PLAY"? Jeżeli jest to w ogóle możliwe, będę wdzięczny za pomoc!

SOLO PLAY. Zero kolegów, zero ludzi którzy mogą dołączyć do gry. To jest SOLO, tylko ty i tylko ty.
Możesz NPC zatrudnić. Może robić jako myśliwiec albo ty jako myśliwiec a NPC będzie twoim statkiem sterował.

Koledzy, znajomi dołączający do Twojej gry tylko w OPEN PLAY lub PRIVATE.
Odpowiedz
Rotmistrz @Arnul kiedyś wspomniał o gumowej lali porównując latanie solo do open. Od tego czasu NIE latam w solo/private group bez wyraźnego rozkazu Dowództwa. W solo - jak nazwa mówi, jesteś sam w kosmosie, nie masz znajomych, nikt nie wie, gdzie aktualnie przebywasz. W private group jest to możliwe, ale tylko z listy pilotów, których masz w grupie, w której aktualnie jesteś zalogowany - grupa TWH to kilkuset pilotów, więc tu są szanse.
Odpowiedz
Kolejne pytanie, bo nie doświadczyłem, a czasem się obawiam co się może stać:

- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV ze statkiem na planecie i SRV zostanie zniszczone?
- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV ze statkiem na orbicie i SRV zostanie zniszczone?
- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV i nasz statek zostanie zniszczony?

Ok wyszły trzy pytania, ale w sumie są jednym pytaniem. Tongue
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
1. wracasz na statek, tracisz łazik,
2. j.w. tylko z tego co pamiętam statek wisi na orbicie, łazik też stracony
3. tu niestety czeka Cię regularny wykup statku.
Odpowiedz
3. Niekoniecznie, jest na to sposób, wyjcie z gry i przełączenie na zwykłą wersję ( nie horizon ) klasyczny text o tym że jesteś na planecie a ta wersja nie wspiera generatora planet ( coś takiego ) i wybierasz "recover to orbit".

Na ten trick wpadłem przypadkiem gdy zaklinowałem się łazikiem między skałkami na co też oczywiście pomaga. Tak a propo zaklinowania, gdy uda Ci się to zrobić statkiem - wysuń podwozie.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Ten sposób jest mi ideowo wrogi Wink. Nawet w launcherze mam ustawioną flagę żeby tylko horizons mi się pojawiał (zakładka skrót/element docelowy dopisujemy "/edh" po EDlanch.exe).

A co do zaklinowania łazika, to kilka dni temu jak się szamotałem zaklinowany w ciasnym przesmyku w ruinach guardianów, po wysunięciu cargo hatcha udało mi się wygramolić. Może komuś też to pomoże.
Odpowiedz
Pytanie bardziej do windows exploratorów, ale do szperaczy planetarnych również.

Podczas podróży jak sobie latam to w jaki sposób mogę stwierdzić, czy będzie coś fajnego na planecie (rozbite statki, abandoned settlementsy) które nie pojawiają się jako POI na Planetary Map?

Czy są jakieś wskazówki w tym menu które mogą wskazywać na zawartość ciekawszych obiektów? 
[Obrazek: 06e73Ol.jpg]
Wiem, że "ciekawe" planety można poznać po dźwięku, ale dlaczego nie mogę znaleźć większych rzeczy na planecie będąc w Supercruise i patrząc na szczegółową mapę (Advanced planetary scanner my ass).

Także pytanie - czy da się, czy da się nie? Smile

I pytanie za punkt dodatkowy - czy da się jakoś kurde bele zaznaczyć waypoint na planecie, czy tylko contacts działa?
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz