Liczba postów: 267
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: kofstein
.png)
05.09.2018, 16:22 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2018, 16:30 UTC przez kofstein.)
Skrzydłowy jeśli inny gracz to tylko w OPEN/PRIVATE GROUP. Chyba że mowa o NPC.
EDIT:
Żebym dobrze zrozumiał, masz na myśli typowy WING czy MULTI CREW?
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
Pozatym Husaria nie lata w SOLO chyba że ktoś fotki robi
@MikE13 Jakiego skrzydłowego?
- Znajomego? - niewykonalne w Solo
-NPC? - Crew Lounge w większości stacji.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
05.09.2018, 19:36 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2018, 19:39 UTC przez Reinrk van Dall.)
(05.09.2018, 16:20 UTC)MikE13 napisał(a): Witam Wszystkich. Pytanie jest następujące: Czy można i w jaki sposób dodać skrzydłowego w wersji "SOLO PLAY"? Jeżeli jest to w ogóle możliwe, będę wdzięczny za pomoc!
SOLO PLAY. Zero kolegów, zero ludzi którzy mogą dołączyć do gry. To jest SOLO, tylko ty i tylko ty.
Możesz NPC zatrudnić. Może robić jako myśliwiec albo ty jako myśliwiec a NPC będzie twoim statkiem sterował.
Koledzy, znajomi dołączający do Twojej gry tylko w OPEN PLAY lub PRIVATE.
05.09.2018, 23:11 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2018, 23:11 UTC przez Pajk.)
Rotmistrz @Arnul kiedyś wspomniał o gumowej lali porównując latanie solo do open. Od tego czasu NIE latam w solo/private group bez wyraźnego rozkazu Dowództwa. W solo - jak nazwa mówi, jesteś sam w kosmosie, nie masz znajomych, nikt nie wie, gdzie aktualnie przebywasz. W private group jest to możliwe, ale tylko z listy pilotów, których masz w grupie, w której aktualnie jesteś zalogowany - grupa TWH to kilkuset pilotów, więc tu są szanse.
Liczba postów: 300
Liczba wątków: 14
Reputacja:
53
Platforma:
CMDR: Muzzyx
.png) .png)
Kolejne pytanie, bo nie doświadczyłem, a czasem się obawiam co się może stać:
- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV ze statkiem na planecie i SRV zostanie zniszczone?
- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV ze statkiem na orbicie i SRV zostanie zniszczone?
- co się dzieje gdy jesteśmy w SRV i nasz statek zostanie zniszczony?
Ok wyszły trzy pytania, ale w sumie są jednym pytaniem.
Liczba postów: 303
Reputacja:
37
Platforma:
CMDR: Gerciowski
RSI Handle: Gerciowski
1. wracasz na statek, tracisz łazik,
2. j.w. tylko z tego co pamiętam statek wisi na orbicie, łazik też stracony
3. tu niestety czeka Cię regularny wykup statku.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 6
Reputacja:
16
Platforma:
CMDR: Zakrecony Termos
06.09.2018, 21:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2018, 21:37 UTC przez Zakrecony Termos.)
3. Niekoniecznie, jest na to sposób, wyjcie z gry i przełączenie na zwykłą wersję ( nie horizon ) klasyczny text o tym że jesteś na planecie a ta wersja nie wspiera generatora planet ( coś takiego ) i wybierasz "recover to orbit".
Na ten trick wpadłem przypadkiem gdy zaklinowałem się łazikiem między skałkami na co też oczywiście pomaga. Tak a propo zaklinowania, gdy uda Ci się to zrobić statkiem - wysuń podwozie.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Liczba postów: 303
Reputacja:
37
Platforma:
CMDR: Gerciowski
RSI Handle: Gerciowski
Ten sposób jest mi ideowo wrogi  . Nawet w launcherze mam ustawioną flagę żeby tylko horizons mi się pojawiał (zakładka skrót/element docelowy dopisujemy "/edh" po EDlanch.exe).
A co do zaklinowania łazika, to kilka dni temu jak się szamotałem zaklinowany w ciasnym przesmyku w ruinach guardianów, po wysunięciu cargo hatcha udało mi się wygramolić. Może komuś też to pomoże.
Liczba postów: 300
Liczba wątków: 14
Reputacja:
53
Platforma:
CMDR: Muzzyx
.png) .png)
Pytanie bardziej do windows exploratorów, ale do szperaczy planetarnych również.
Podczas podróży jak sobie latam to w jaki sposób mogę stwierdzić, czy będzie coś fajnego na planecie (rozbite statki, abandoned settlementsy) które nie pojawiają się jako POI na Planetary Map?
Czy są jakieś wskazówki w tym menu które mogą wskazywać na zawartość ciekawszych obiektów?
![[Obrazek: 06e73Ol.jpg]](http://i.imgur.com/06e73Ol.jpg)
Wiem, że "ciekawe" planety można poznać po dźwięku, ale dlaczego nie mogę znaleźć większych rzeczy na planecie będąc w Supercruise i patrząc na szczegółową mapę (Advanced planetary scanner my ass).
Także pytanie - czy da się, czy da się nie?
I pytanie za punkt dodatkowy - czy da się jakoś kurde bele zaznaczyć waypoint na planecie, czy tylko contacts działa?
|