Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(14.04.2018, 09:49 UTC)wobooz napisał(a):
(14.04.2018, 08:53 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Witam. Mam pytanko. Jeśli zrobię G3 Thruster, u Felicity to czy później gdy uzyskam odblokowanie u Palina , będę musiał wbijać 5 poziomu thrustera od nowa, czy tylko dwa brakujące poziomy. Oczywiście mówię tutaj o tym samym statku (kupiłem w środę FAS i będę go chciał wymaksowac i nauczyć się wreszcie walczyć  bo po 1,5 mies gry, jestem w tym temacie kompletnie zielony)

tylko dwa brakujace poziomy do thrusterow
ale u Palina zdaje sie bedziesz musial podbic sam poziom inzyniera na czyms innym do 3 poziomu
Aha czyli sprzedać mu jakieś dane kartograficzne itp, żeby wskoczyć do 3 poziomu, i następnie zrobić dwa brakujące poziomy u niego? Czytałem że do PVP i PVE wystarczy Power Plant ulepszony na 1G. Czyli wystarczy że podniose go u Felicity? Dobrze to zrozumiałem?
Odpowiedz
Mam jeszcze jedno pytanie skierowane do ekspertów w PVE   Do realizacji Bounty Voucher (chce odblokować Toda Mcquinn) i latania po Resach, lepiej mieć w FAS: L 3CMulticano L3C Multicanon oraz M 2D Beam Laser M 2D Beam laser czy może Beam lasery na L 3C Beam Laser a na mniejszych Multicanony np. 2F Multicanon. Proszę o pomoc w wyborze:-) EDIT w odpowiedzi proszę uwzględnić też fakt, iż pierwszym ulepszeniem broni będzie multicanon grade 5 - Overcharged Weapon od Toda. Dziekuje
Odpowiedz
(15.04.2018, 10:36 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanie skierowane do ekspertów w PVE   Do realizacji Bounty Voucher (chce odblokować Toda Mcquinn) i latania po Resach, lepiej mieć w FAS: L 3CMulticano L3C Multicanon oraz M 2D Beam Laser M 2D Beam laser czy może Beam lasery na L 3C Beam Laser a na mniejszych Multicanony np. 2F Multicanon. Proszę o pomoc w wyborze:-) EDIT w odpowiedzi proszę uwzględnić też fakt, iż pierwszym ulepszeniem broni będzie multicanon grade 5 - Overcharged Weapon od Toda. Dziekuje

Jak kto woli ale ja bym wybrał te pierwsza opcje z wiekszymi MC  Wink ps. co do poprzedniego pytania o PP to zawsze robie tylko taki grade na jaki ma zapotrzebowanie mój "ship"  Biggrin np. w Pythonie mam grade 1 w Vulturze grade 5 a w Corvecie chyba mam na 4
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz
(15.04.2018, 11:12 UTC)KejuH napisał(a):
(15.04.2018, 10:36 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanie skierowane do ekspertów w PVE   Do realizacji Bounty Voucher (chce odblokować Toda Mcquinn) i latania po Resach, lepiej mieć w FAS: L 3CMulticano L3C Multicanon oraz M 2D Beam Laser M 2D Beam laser czy może Beam lasery na L 3C Beam Laser a na mniejszych Multicanony np. 2F Multicanon. Proszę o pomoc w wyborze:-) EDIT w odpowiedzi proszę uwzględnić też fakt, iż pierwszym ulepszeniem broni będzie multicanon grade 5 - Overcharged Weapon od Toda. Dziekuje

Jak kto woli ale ja bym wybrał te pierwsza opcje z wiekszymi MC  Wink ps. co do poprzedniego pytania o PP to zawsze robie tylko taki grade na jaki ma zapotrzebowanie mój "ship"  Biggrin np. w Pythonie mam grade 1 w Vulturze grade 5 a w Corvecie chyba mam na 4

Dzięki za odpowiedź. Też się do tego skłaniałem, i utwierdziłes mnie w moim przekonaniu. Jak tylko zbiorę odpowiednią kasę na wszystkie moduły pochwalę się tym FAS em pod PVE. Żeby nie było oftopic zapytam czy jest dobry  Biggrin
Odpowiedz
Jak dasz Beamy to zapomnij o Power Plant na 1 Smile
Odpowiedz
(15.04.2018, 18:47 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Jak dasz Beamy to zapomnij o Power Plant na 1 Smile

Dlaczego. Za mało?
Odpowiedz
(15.04.2018, 20:49 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a):
(15.04.2018, 18:47 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Jak dasz Beamy to zapomnij o Power Plant na 1 Smile

Dlaczego. Za mało?
Nie mogę znaleźć fragmentu gdzie piszesz o Power Plant na 1, ale najprawdopodobniej nie starczy Ci po prostu jego mocy w MW.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
(15.04.2018, 21:15 UTC)Cicha napisał(a):
(15.04.2018, 20:49 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Dlaczego. Za mało?
Nie mogę znaleźć fragmentu gdzie piszesz o Power Plant na 1, ale najprawdopodobniej nie starczy Ci po prostu jego mocy w MW.

Przecież ja pisałem o modyfikacji Overcharged Power na 1 u Felicity. Power Plant mam 6A
Odpowiedz
PP ma określoną ilość mocy w MW. Modyfikacja u inżyniera podności ich maksymalną ilość, natomiast beamy są chyba najbardziej prądożerną bronią, dlatego może być konieczny grade 2 lub nawet 3. Do tego przy beamach obowiązkowo potrzebujesz zmodyfikować power distributor na charge enhanced 5, bo inaczej zapomnij o strzelaniu Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(16.04.2018, 13:54 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): PP ma określoną ilość mocy w MW. Modyfikacja u inżyniera podności ich maksymalną ilość, natomiast beamy są chyba najbardziej prądożerną bronią, dlatego może być konieczny grade 2 lub nawet 3. Do tego przy beamach obowiązkowo potrzebujesz zmodyfikować power distributor na charge enhanced 5, bo inaczej zapomnij o strzelaniu Smile

Dzięki. Power Distributor zrobię jak najszybciej na 5 charge. Power Plant natomiast będzie narazie musiał wystarczyć na jedynce
Odpowiedz