RPG
@Fenyl de Lechia oj miałeś jedną sesję, mało ci? Ja swoich graczy do dziś nie przekonałem do GURPSa a specjalnie podręczniki sprowadzałem z UK. Tongue
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
@Doom_days mało, bo GM nie do końca ogarnął zasady i dziwił się, czemu tak bardzo chcemy rzucać... Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(16.04.2019, 16:35 UTC)Horrigan88 napisał(a): Mocno zmodyfikowana Neuroshima, Fate accelerated, ewentualnie w niedlugim czasie D&D (jestem w trakcie czytania podrecznikow Biggrin )

Oprócz kosmicznego RPG'a moge niedlugo poprowadzic oneshota na fate accelerated i autorskim settingu fantasy bo mam wszystko gotowe i nie musialbym nic pisac.

(17.04.2019, 08:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): @Doom_days mało, bo GM nie do końca ogarnął zasady i dziwił się, czemu tak bardzo chcemy rzucać... Biggrin

O proszę już mnie szkaluje. Cały proszę Państwa Fenyl de Lechia, tylko by szkalował ludzi i banował użytkowników.

A tak na serio to po prostu byłem zaskoczony tym za cały czas chcieliście rzucać bo po młotku mi zostało że gracze to za wszelką cenę chcąc unikać rzutów. 

Dla niewtajemniczonych w mechanikę WFRP. Tam nawet najbardziej trywialna czynność może zakończyć się zgonem i dlatego też gracze zdecydowanie wolą się trochę wysilić i próbować opisać co robią niż próbować rozwiązać jakąś sytuację rzutem. Zresztą o to właśnie w RPG chodzi. Tongue

@Fenyl de Lechia wasze postacie wciąż żyją tylko po prostu bardzo długo śpią. Nie byłoby problemu żeby wrócić do sesji ale jak pamiętasz ja mam fioła na punkcie przygotowania wszystkiego na tip-top i nie wciąż nie znalazłem czasu żeby EDRPG się zająć. 

Ostatnio zresztą wróciłem do młotka bo 4 edycja wyszła i oczywiście musiałem się zatroszczyć żeby wszystko przygotować ale ostatecznie jestem bardzo zadowolony z rezultatów. Szkoda też że nikt nie użytkowniku roll20 nie przygotował kart postaci do EDRPG bo to by ułatwiło sprawę. 

[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
A ja jutro gram w Wampira Tongue Na żywo, przy piwie Tongue
Odpowiedz
(17.04.2019, 14:03 UTC)Yautja napisał(a): A ja jutro gram w Wampira Tongue Na żywo, przy piwie Tongue

Mój kumpel z roboty gra w WoD wampira i często w pracy opowiada o sypaniu kości z wiadra.
Odpowiedz
Jest większa szansa na powodzenie akcji Tongue Nie znoszę Fate i pochodnych, bo szanse na powodzenie są jeszcze mniejsze niż w Warhammerze Wink
Odpowiedz
Używając moich skili w nekromanctwie, ożywiam ten wątek na nowo Tongue

Takie pytanie mam - zagramy może w jakieś kosmiczne bądź sci-fi RPG tak w niedalekim czasie?

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
No właśnie szkoda mi trochę, ale wątek zdechł bo nie mam czasu przygotowywać gry. Niedługo będę się zabierał za ogarnianie roll20, a jak już to zrobię to coś postaram się poprowadzić. Niestety za mało mam czasu na przygotowanie swojej fabuły (a to bym preferował) więc jak już to gotowca.
No chyba, że miałeś na myśli sam coś poprowadzić. Smile
Odpowiedz
No niestety, skilla w prowadzeniu erpegów nie mam.

W międzyczasie - Homeworld doczeka się swojego RPGa.
https://www.modiphius.com/homeworld.html

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz