[KUPIĘ] Flight Control System USB
Witam.

Jak w temacie szukam Joysticka i kontrolera przepustnicy do ED. Trochę grzebałem w necie i nie ma najmniejszego problemu z kupnem, ale przyszło mi do głowy że osoby zainteresowane tematem symulatorów mogą mieć taki sprzęt zalegający na półce. Sam pomysł zakupu takiego sprzętu wpadł mi do głowy już przy War Thunder, ale nie byłem na tyle zaabsorbowany grą żeby zainwestować w odpowiedni sprzęt. Z drugiej strony Elite wydaje się mieć do zaoferowania znacznie więcej Wink

Oczywiście nie jestem jakimś wyrafinowanym pilotem więc sprzęt nie musi być razem z kokpitem Tongue. Poza tym fundusz nie może przekroczyć wysokości zaskórniaka zatajonego przed żoną Tongue

Powiedzmy w 300 PLN chciał bym się zmieścić. No chyba że sprzęt jest warty grzechu to myślę że coś wymyślę Smile

Oczywiście przesyła za pobraniem - co wydaje się najrozsądniejsze dla obu stron.
Będę z niecierpliwością czekał na propozycje, a jeśli coś wpadnie mi w oko to całą resztę ogarniemy na priv.

Dzięki i pozdrawiam.

PS.
Nie wiem na ile to istotne ale nie jestem członkiem społeczności. Dopiero kilka dni temu złożyłem podanie.
Jeśli Pchli Targ jest zarezerwowany tylko dla The Winged Hussars post usunę.[url=https://forum.thewingedhussars.com/index.php][/url]
Odpowiedz
na początek zabawy z HOTAS'em polecam: https://www.morele.net/joystick-thrustma...03-504230/
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Idealnie wpasowane w cenę Smile Poczytam trochę o tym i zobaczę parę testów na yt. Jak nie będzie alternatywy to będzie co wypróbować Smile
Dzięki.
Odpowiedz
To jest najlepszy nowy sprzęt w tym przedziale cenowym. Półka wyżej to koszty powyżej 600zł. Za 300zł być może zgarniesz jakaś używkę, ale szczerze nie kupowałbym używanego HOTASa od nieznanego źródła.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(15.04.2019, 08:20 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): To jest najlepszy nowy sprzęt w tym przedziale cenowym. Półka wyżej to koszty powyżej 600zł. Za 300zł być może zgarniesz jakaś używkę, ale szczerze nie kupowałbym używanego HOTASa od nieznanego źródła.

Logitech G Saitek Pro Flight X52 Pro Flight Control System

A co powiesz o tym zestawie? Cena niska i używka ale wygląda dobrze, poza tym jest 14 dni na wypróbowanie. Warto doinwestować i kupić taki zestaw?
Czy jest groźba jakichś wad ukrytych?
Odpowiedz
@Zir4n tak jak Fenyl podpowiada, kup sobie na początek tego HOTAS'a od Thrustmaster'a.
Tam też masz możliwość zwrotu towaru w 14 dni przy zakupie wysyłkowym i co najważniejsze - gwarancja. W przypadku gdy granie Ci się spodoba i postanowisz sprzęt zatrzymać.
A przy używce nie masz pewności czy Ci nie padnie w 15 dniu od zakupuWink A te Saiteki z tego co koledzy piszą w różnych wątkach lubią się psuć.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
Dzięki Panowie za pomoc w decyzji Smile Padło na x52 pro.
Pierwsze kilka minut i dosłownie już wiedziałem że to jest to. Wykonanie świetne, zdecydowanie warte swojej ceny. Gwarancja sklepu na dwa lata bo sprzęt wrócił do nich z serwisu a podobno klient nie był już zainteresowany sprzętem tylko pieniędzmi.
Narazie wszystko działa bezbłędnie, ustawiłem już przyciski i naprawdę fajnie jest mieć wszystko pod ręką Smile
I... o boże jak przyjemnie się lata na joysticku, core Ming teraz to naprawdę przyjemna sprawa, zwłaszcza że w końcu mam kontrolę nad przepustnicą Smile
Chyba następny będzie Beluga Liner - zobaczymy jak będzie się prowadził Smile
Odpowiedz