Zonk tu zonk tam.
(22.09.2018, 07:25 UTC)ronin_htd napisał(a):
Pajk napisał(a):(przepraszam - drugi raz go kupiłem dla odznaki kolekcjoner - kolejne 5 minut i nawet nie wsiadłem za stery).

Rep+ za szczerość  Biggrin

Wczoraj miałem zonka. Poleciałem na stację planetarną zapłacić horendalnie wysoki mandat - 300Cr - za swoje występki.
Wszytko szło jak po maśle, wieża udzieliła zgody na lądowanie, przyziemienie którego nie powstzydziłby się kapitan Wrona.
Niestety coś poszło nie tak. W momencie wciśnięcia "pay all bounties" ekran zniknął, by po chwili pojawić się z powrotem.
Moim oczom ukazał się przepiękny "rebuy ship" z opłatą za moją głowę + świetna nowina o mojej podróży do najbliższego Detention Ship. Za statek nie płaciłem nic, wszak nie został zniszczony.

Czyżby coś się zmieniło w zasadach bycia wanted? Dodam, że nie zostałem zeskanowany do momentu wlądowania. Notoriety też miałem 0.

Ja podobnie skonczylem moja veta w tym tygodniu. Cale 400 Cr mandatu nawet nie wiem za bardzo za co. Veta ma mały skok jeszcze u mnie wiec powrot do systemu oddalonego o jakies 25-30 Ly odbylem w chyba 6 skokach Smile  jakiez to szczescie ze wczesniej zapomnialem Fuel Scoopa zdjac bo by mi sie normalnie calodniowa wyprawa zrobila Tongue
Odpowiedz
Mnie z Vetą wysłali za 100 cr na 120 ly. Też za jakąś drobną obcierkę - ale nie wiem, czy to nie jest tak, że jak obcierka kończy się zgonem bota, to wtedy jest wanted - za późno było i nie zauważyłem takich drobiazgów w ferworze zdobywania BH. Na szczęście Veta na wypasie - 8 skoków i byłem mniej więcej z powrotem.
Odpowiedz
(22.09.2018, 12:11 UTC)ronin_htd napisał(a): @Pitulek Dziwne, zazwyczaj jak kogoś zahaczyłem przy wylocie ze stacji otrzymywałem karę.
Po prostu wracałem z powrotem na tą samą stację, płaciłem i po problemie (jeszcze tydzień temu tak robiłem).

Teraz żeby to zrobić muszę specjalnie szukać Interstellar? Coś się zmieniło przez tydzień czasu?

Po zahaczeniu dostajesz mandat, ale nie jesteś "Wanted". I wtedy możesz spokojnie wrócić na stację i zapłacić.
Wanted dostajesz za poważniejsze wykroczenia
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości