Aktualizacja bios i awaria
A po co aktualizowałeś Bios że tak zapytam ?
Odpowiedz
Zatem tak: system wstał. Metodą zmiany nazwy pliku. Nie wiem czy klawiatura na wtyk PS coś dała. Ale działa i to najważniejsze a jeszcze ważniejsza jest Wasza pomoc - dziękuję.
Co do aktualizacji bios - mam takiego bzika, że co jakiś czas robie przegląd i instaluje najnowsze sterowniki -wszędzie. Jak bym mógł to bym wgrał owe do papieru toaletowego ale nie ma tam updatu od lat. Jeszcze raz dziękuję.
Odpowiedz
Spoko w painite odpłacisz Wink
Odpowiedz
(31.08.2016, 17:27 UTC)visjerr napisał(a): Zatem tak: system wstał. Metodą zmiany nazwy pliku. Nie wiem czy klawiatura na wtyk PS coś dała. Ale działa i to najważniejsze  a jeszcze ważniejsza jest Wasza pomoc - dziękuję.
Co do aktualizacji bios - mam takiego bzika, że co jakiś czas robie przegląd i instaluje najnowsze sterowniki -wszędzie. Jak bym mógł to bym wgrał owe do papieru toaletowego ale nie ma tam updatu od lat. Jeszcze raz dziękuję.

Rozumiem Twojego bzika ale to co Rommie_PL napisał, domyślam się, że miał na myśli to, że musisz naprawdę wiedzieć co robisz aktualizując BIOS, musisz mieć powód. BIOS aktualizuje się z konkretnego powodu, bo coś nie działa, czy też nowy ma pewną funkcjonalność której Ci brakuje.
Żeby nie było, też miałem problemy, udało mi się je pokonać itp. itd.
Odpowiedz
Póki nie ma potrzeby i wszystko działa to najlepiej BIOSu nie ruszać. Mi się kiedyś zdarzyło że po aktualizacji BIOSu (bo wprowadzili poprawkę która naprawiała jeden problem) straciłem ustawienie całego RAID'a :/

I ciesze się że się udało naprawić Smile
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Mimo całego ryzyka, jeśli jest update to powinno znaczyć , że system jest usprawniany i nie wnikając w szczegóły robie update.
System działał sprawnie zatem oprócz chęci nie było innej przyczyny.
Odpowiedz
(01.09.2016, 09:51 UTC)visjerr napisał(a): Mimo całego ryzyka, jeśli jest update to powinno znaczyć , że system jest usprawniany 

Oj nie, to że jest BIOS update to oznacza w 90% że naprawili jakiś problem występujący w szczególnym przypadku, skoro nie masz problemu to nie musisz nic uaktualniać,
Odpowiedz
(01.09.2016, 12:24 UTC)Baton napisał(a):
(01.09.2016, 09:51 UTC)visjerr napisał(a): Mimo całego ryzyka, jeśli jest update to powinno znaczyć , że system jest usprawniany 

Oj nie, to że jest BIOS update to oznacza w 90% że naprawili jakiś problem występujący w szczególnym przypadku, skoro nie masz problemu to nie musisz nic uaktualniać,

Dzięki Baton, bo mi witki opadły.
Odpowiedz
(01.09.2016, 16:28 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):
(01.09.2016, 12:24 UTC)Baton napisał(a):

Dzięki Baton, bo mi witki opadły.
Bardzo śmieszne.

Problem rozwiązany proponuje zaknąć temat.
Odpowiedz